Бира Хмел може да помогне за намаляване на корема мазнини

Затлъстяването продължава да е нарастваща епидемия, засягаща възрастни и деца. Според Националните институти по здравеопазване се наблюдава бързо нарастване на броя на лицата, страдащи от наднормено тегло или затлъстяване през последните 20 години. Метаболитният синдром също става все по-разпространен при тези с наднормено тегло или със затлъстяване. Метаболитният синдром е група от рискови фактори, които увеличават вероятността за сърдечни заболявания и заболявания.

Помощ за затлъстяването

Дейвид Хариган / Гети изображения

Затлъстяването е световен здравен проблем, стимулиращ хроничните изследвания, за да се открият методи за намаляване на телесните мазнини и свързаните с тях заболявания. Затлъстяването и наднорменото тегло са основните причини за метаболитния синдром. Изследванията, публикувани в Националните здравни институти, показаха изомеризиран екстракт от хмел (IHE), горчивата съставка в бирата, за да се предотврати затлъстяването, предизвикано от диета. Текущите изследвания на киселинни киселини са проведени върху гризачи и хора, за да потвърдят тези открития.

Хмел и загуба на мазнини

Пени Туиди / Гети изображения

Хмелът е основната съставка в бирата и незрелата част на женското растение (humulus lupulus L.) . Изокиселините в хмела придават на бирата горчив вкус. Процесът на варене и съхранение създава по-малко горчиво съединение, наречено зрели горчиви киселини (MHBA). MHBA е показан, за да помогне за намаляване на телесните мазнини както при хора, така и при гризачи.

Зелените горчиви киселини (MHBA) се считат за повишаващи термогенезата (производството на топлина) в организма. Топлината, произведена от термогенезата, показва, че увеличава изгарянето на мазнините и загубата на тегло. Предполага се също, че МНБА увеличава окисляването на липидите (мазнините) в черния дроб и потиска абсорбцията на мазнините от червата. С други думи, хмелът изглежда, че изгаря част от мазнината, иначе събрана в черния дроб, и също така предотвратява навлизането в нашите кръвоносни съдове.

Хмел и кафява мазнина

Шанън Фаган / Гети изображения

Изследванията, публикувани в Националните институти по здравеопазване, тестваха зрели горчиви киселини (MHBA) върху гризачи. Целта на изследването е да покаже, че МХБА намалява запасите от телесни мазнини, индуцирани от диети, при тези конкретни плъхове и мишки. Изследователите се фокусираха върху конкретна мазнина, наречена кафява мастна тъкан (BAT), по време на опита.

Основната функция на кафявата адипозна тъкан (BAT) е да генерира топлинна енергия на тялото. НДНТ има повече капиляри и липиди в сравнение с белите мастни клетки. Тъй като НДНТ е по-съдов, той изисква повече кислород. Кафявата мазнина също има немиелинизирани нерви, които осигуряват стимулиране на мастните клетки. Една от функциите на НДНТ ни кара да треперим, за да увеличим телесната ни температура, когато сме студени. Кафявата мазнина също се счита за метаболитно активен орган, способен да намали телесната мазнина.

Изследвания и гризачи

От Ерик Лоренц-Нюберг / Гети изображения

Зрелите кисели хмелни киселини (MHBA) бяха тествани при гризачи, които приемат диета с високо съдържание на мазнини, за да предизвика затлъстяване. MBHA показа, че е благоприятна съставка в бирата, която спомага за намаляване на телесната мазнина, натрупана от лошите хранителни навици.

Както плъховете, така и мишките бяха изследвани при стриктни протоколи за клинично изпитване. Гризачите са разделени на две групи, които получават диета с високо съдържание на мазнини (HFD). Една група получи контрол над зрели горчиви киселини (MHBA или MHB) в допълнение към HFD. МНБ постепенно се увеличава в контролната група за период от девет седмици. Телесното тегло се измерва два пъти седмично по време на изследването. Пробите от кръв и тъкани бяха взети в края на изпитването.

Резултатите от изследванията за мишките, хранени с узряла киселинна хмел (MHBA или MHB) заедно с диета с високо съдържание на мазнини (HFD) показаха, че наддаването на теглото е значително потиснато. Показано е също така намаляване на бялата мастна тъкан (мазнини) и потискане на свободните мастни киселини в кръвния поток. Други открития включват повишени нива на messenger рибонуклеинова киселина (mRNA), която е матрица за протеинов синтез (растеж) . Тези резултати показват, че МНВ стимулира увеличаване на mRNA, специфична за термогенезата (изгаряне) на кафяви мазнини.

Резултатите за плъховете, които консумират зрели кисели хмелни киселини (MHBA или MHB) с диета с високо съдържание на мазнини, показват значително повишаване на кафявата мастна тъкан (BAT) и симпатиковата нервна активност (SNA). Показано е, че МНБ стимулира нервните окончания, стимулиращи термогенезата (изгарянето) на кафявата мазнина.

Цялостните резултати показват, че зреещите кисели хмелни киселини (MHBA или MHB) са ефективно средство за изгаряне на кафява мазнина при гризачи. MHB е показан също и за подпомагане на натрупването на телесни мазнини, предизвикано от диета. Въпреки че са необходими повече проучвания, изглежда, че MHB може да бъде полезна добавка в храни и напитки, за да "намали натрупването на мазнини в тялото и свързаните с това метаболитни нарушения ".

Човешки изследвания

Верси Е. Милиган / Гети изображения

Публикувано е проучване в " Nutrition Journal", което изследва как зрелите екстракти от хмел намаляват телесните мазнини при здрави хора с наднормено тегло. Проучването включваше двеста общи мъже и жени. Индивидите са на възраст между 20 и 64 години с индекс на телесна маса (BMI) от 25 до 30 кг / м2 и случайно разпределени в две групи. Всеки човек е подложен на абдоминално КТ сканиране за измерване на коремни мазнини, кръвни и уринови тестове като част от протокола на проучването.

По време на дванадесетседмичен тестов период субектите или пили 350ml напитка, съдържаща зрял екстракт от хмел (MHE), комбиниран с зряла горчива киселина (MHBA) или плацебо. Активните и неактивните напитки изглеждаха и вкусиха същото. Точните данни за прием на храна, физически упражнения и поглъщане от МХЕ са били съхранявани през цялото време на изследването. Отбелязани са и всички неблагоприятни ефекти върху здравето.

Основните открития за напитката за напитки от зрял хмел за пиене на група (МХЕ) показват значително намаление на коремната мастна тъкан на седмица 8 и 12 в сравнение с участниците в плацебо. Вторичните резултати за консумацията на МНЕ в групата са по-голяма загуба на тегло и подобрен индекс на телесна маса (ИТМ). Намаленото съотношение на телесните мазнини е също по-добро за тези, които пият MHE. След четири седмици групата, допълваща с MHE, реализира по-ниско измерване на талията и тазобедрената става в сравнение с участниците в плацебо. Лицата не са имали неблагоприятни ефекти, свързани с тестовата напитка по време на изследователския период.

Възрастните екстракти от хмел (МХЕ), основани на откритията, не съдържат достатъчно изокиселини, за да окажат влияние върху затлъстяването. Изследователите заключиха, че зрелите хмелни горчиви киселини (МХБА) в тестовата напитка са съставки, които подпомагат загубата на мазнини . Изследването показа, че МНЕ, комбинирано с 35 mg МНБА, е ефективно за намаляване на телесните мазнини. Необходими са текущи проучвания, но изглежда, че MHE може да бъде "полезно и безопасно средство за предотвратяване на затлъстяването и свързаните с това метаболитни нарушения".

Питейната бира предоставя ли същото преимущество?

Adermark Медия / Гети изображения

Въпреки че бирата съдържа зрял хмел и изокиселинни съединения, тя не съдържа концентрации, които са ефективни за намаляване на мастната тъкан . Ето защо отговорът на този въпрос е, не. Прекомерната консумация на тази висококалорична напитка за възрастни е свързана с увеличаване на теглото и други здравословни проблеми. Също така проучванията, разгледани в тази статия, изследват изолираното съединение на хмел, съдържащо се в бирата.

Налице ли е във формуляр за допълване?

Мента изображения / Гети изображения

Зрелите хмелни киселини (MHA) са били използвани медицински от години. Изследванията сочат, че MHA е полезна като успокоително средство и се използва като антибактериално средство. Според проучване, публикувано в " Молекулярно хранене и изследване на храните", зрелите хмелни киселини ефективно инхибират острото локално възпаление. MHA може да се закупи като нерегулирана добавка за медицински цели. Клиничните проучвания все още са в ход за зрелите хмелни киселини, които се използват като мазнина горелка или супресор. Резултатите от изследването са положителни и изглежда, че активните съединения в хмела скоро ще се считат за "медицинска хранителна терапия", подпомагаща хроничните заболявания, свързани с метаболитния синдром.

Източници:

Biomed Central, Nutrition Journal, Зрелият хмелов екстракт намалява телесните мазнини при здрави хора с наднормено тегло: рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване на паралелната група, Yumie Morimoto-Kobayashi et al., 2016

Национални институти по здравеопазване, резюме, зрели компоненти на хмел, които предизвикват термогенеза в кафява мастна тъкан чрез активност на симпатиковия нерв, Morimoto-Kobayashi Y et al., 2015

Международен журнал за затлъстяване, Предотвратяване на затлъстяването, индуцирано от диетата, чрез диетичен изомеризиран екстракт от хмел, съдържащ изохумумони, при гризачи, Yajima H et al., 2005

Национални институти по здравеопазване, Министерство на здравеопазването и човешките услуги, Здравни теми, Какво представлява метаболитния синдром? 6/16

Молекулярно хранене и изследване на храните, горчивите кисели хмел ефективно блокират възпалението независимо от GRalpha, PPARalpha или PPARgamma, Van Cleemput M et al., 9/09