26 причини за провеждане на маратон

Мислейки за провеждането на маратон? Разбира се, има много оправдания да не се провеждате състезание от 26,2 мили (твърде трудно, прекалено далечно, уплашено от наранявания, не искам да губя ноктите на ноктите), но има много причини, поради които цялото обучение и болката са напълно ценни то.

Ето 26 причини - една за всяка миля, която ще изпълнявате - защо трябва да обмислите провеждането на маратон.

1. Ще останете мотивирани да бягате. Не можете да избягате без да тренирате с маратон, така че да имате един в календара си, ще ви държи мотивирани да се придържате към програмата си за тренировки.

В дните, когато мотивацията Ви изостава, ще помислите как ще се почувствате, ако не сте подготвени, не можете да завършите или трябва да отмените.

2. Можете да постигнете целогодишна цел. Много хора "ръководят маратон" в списъка си с кофи, но малцина всъщност следват с него.

3. Ще подобрите здравето си. Работещите редовно укрепват сърцето ви и също така помагат да поддържате кръвното си налягане и високия холестерол на нормални нива. Той подобрява и имунната ви система, така че се надявайте, че ще се разболявате по-рядко.

4. Можете да повишите осведомеността и парите за добра кауза. Много маратони се ползват от благотворителни организации и ценни причини, от облекчение при бедствия до борба с рака или други заболявания. Да тичаш за нещо, което е по-голямо от теб, е чудесен начин да останеш мотивиран да продължиш тренировката си, да се срещнеш с други състезатели, за да се обучаваш, и можеш да направиш обучението и расите още по-смислено.

5. Можете да докажете на вашия гимназиален гимназиален учител (или някой друг, който се съмнява в теб), че сте спортист. Добре, така че да докажете на заимстващите, че можете да изпълните невероятно физическо постижение, не трябва да бъде единствената причина да решите да се обучите за маратон, но това е хубав малък бонус.

6. Можете да получите в по-добра форма. Ако не сте в добра форма - може би най-добрата форма на живота си - до момента, в който стигнете до стартовата линия, не сте достатъчно тренирали!

7. Ще спиш по-добре. Обучението по маратон може да е изтощително и тялото ти ще се нуждае от сън, тъй като се ремонтира, докато си почиваш.

Определено ще се окажете, че се прибирате по-рано и спите много по-здраво.

8. Ще имаш цял живот с хвалебствени права. След като преминете тази красива финална линия, вие сте завършител на маратон и винаги ще бъдете един. Никой никога не може да вземе това име далеч от вас!

9. Ще останете зает. Обучението за маратон отнема много време, така че ако сте преживели скорошна промяна на живота - пенсиониране, раздяла, загуба на работа, празно гнездо - което ви дава малко повече свободно време, сега може да бъде идеалният момент да вземете по маратон предизвикателство.

10. Ще имате голямо извинение да си купите нови тихи дрехи. Ще работите много, така че няма да можете да избягате с една или две текущи екипировки, освен ако не искате да правите пране постоянно. Получаването на нови работни дрехи и съоръжения е чудесен начин да се възнаградите за това, че сте се придържали към обучението си.

11. Вие ще бъдете страхотен модел. Трудно е да не се уважава някой, който е посветен и решен да изпълни съществена цел, като например провеждането на маратон. Вие ще бъдете добър пример за тези в живота ви, които са важни за вас.

12. Ще получите медал и готина риза. Независимо дали става въпрос за медал, риза или чудесна снимка, ще получите нещо, което е признание за вашето постижение.

Може да не го носите или да го гледате през цялото време, но ще бъде там, когато имате нужда от осезаемо напомняне за вашето движение.

13. Хората ще ви направят знаци. Не можете да очаквате приятели и семейство да ви подсказват, ако имате по-кратка раса, като 5K. Но провеждането на маратон определено е знак за достоен стремеж. Ако смятате, че се нуждаят от помощ, можете дори да им дадете някои идеи за забавни знаци и вдъхновяващи знаци .

14. Ще бъдете разсеяни. В моята тренировъчна група за маратон, срещам много обучени маратоньори, които наскоро излязоха от дългосрочни взаимоотношения или се занимават с трудна семейна ситуация.

Бягането може да бъде невероятно облекчаване на стреса и фокусирането върху цел като маратон може да отнеме ума ви от вашите проблеми.

15. Ще срещнете нови хора. Присъединяването към работеща група е чудесен начин да се срещнете с нови, наподобяващи хора. Познавам много хора, които са се срещнали с най-добрите си приятели и съпрузи чрез водещи групи .

16. Или можете да прекарате известно време със семейство и приятели. Ако не сте заинтересовани да срещнете нови хора, можете да убедите приятел или член на семейството да тренирате за маратон с вас. Обучението заедно и пътуването до състезанието са забавен начин да се свържете и да прекарате време заедно.

17. Ще спечелите увереност, че никога не сте знаели, че сте имали. След като сте регистрирали 20-мейлър, ще почувствате, че можете да завладеете света (разбира се). Работното доверие със сигурност ще прелива в други области от живота ви, като работа и взаимоотношения.

18. Ще откриете нови места за бягане. Ако обикновено се придържате към по-кратки разстояния за бягане и състезания, тренирането за маратон ще ви принуди да намерите нови места за бягане, тъй като ще продължите много и ще се отегчите със същите маршрути. Разгледайте MapMyRun.com или попитайте местните кандидати за предложения за това къде да стартирате.

19. Можете да пътувате на прохладни, нови места. Ако обичате да пътувате, бягането в маратона е голямо извинение за посещение на нов град или страна. Ще можете да видите много от местните места в състезанието и дори да сте в състояние да отбележите намалените ставки за маратоните в хотелските стаи.

20. Определено ще бъдете вдъхновени по пътя. Независимо дали става въпрос за състезател за инвалидни колички с двойно ампутация, 73-годишната баба, която тренира 35-ия маратон, или вашите собствени деца, които държат знаците "Ние обичаме те, мамо!", Те всички ще те вдъхновят.

21. Можете да се отдадете малко след вашите дълги писти. Важно е да не отидете зад борда с ядене и да приемете, че обучението по маратон ви дава лиценз да ядете каквото искате, когато пожелаете. Но по време на много дългите ви периоди ще изгаряте хиляди калории, затова е добре да бъдете малко снизходителни след това. В края на краищата ще бъдете гладни . Можете да работите упорито и да празнувате силно.

22. Ще разберете по-добре езика на участниците. Ако до този момент сте бил небрежен кандидат, обучението за маратон означава, че няма да можете да избегнете субкултурата на кандидата за по-дълго време. Ще откриете, че говорите в тичащи акроними и говоря за това, че тичате много.

23. Ще тонизираш краката си. Загубата на тегло е често цел на маратоньорите в тренировка, но както много хора откриват, това не винаги се случва . Въпреки че не може да загубите много тегло, регистрирането на всички тези мили ще увеличи абсолютно силната му мускулна маса, което води до някои красиви крака.

24. Можете да получите масажи без вина. Маратоньорите по време на тренировка са склонни да получат стегнати мускули, а редовните масажи могат да ви помогнат да се чувствате комфортно и да останете без наранявания. Поглезете се с масаж или два часа по време на тренировката, за да облекчите тази стягане.

25. Ще имаш невероятно усещане за постижение. Въпреки че ще преживеете груби кръпки по време на тренировка по маратон и по време на състезанието, всичко си заслужава, след като преминете тази красива финална линия. Ще се почувствате горд, знаейки, че сте задали целта да завършите маратон и сте го последвали.

26. Опитът ще ви промени. Обичам този цитат: "Лицето, което започва маратона, не е същото лице, което завършва маратон." Вярно е, че маратонът ще ви промени и ще бъдете различен човек, когато завършите състезанието. Ще знаете завинаги, че имате умствената и физическа сила да упорствате, дори и по време, когато мислите, че не можете и няма да успеете.

Вижте също: