Трябва ли да бягам половин маратон преди да бях напълнил?

- Бих искал да се обучавам и да изпълнявам пълен маратон. Трябва ли първо да бягам половин маратон?

Всеки здрав човек, който е готов да се ангажира с обучението, може да завърши маратон, но обучението по маратон не е нещо, с което да се вкараш веднага, без да имаш малко опит. Ако някой е картоф на дивана, определено ще искат да се кандидатират поне шест месеца (една година е по-добре), преди да започнат маратонско обучение.

Някой, който няма много опит в работата, би искал да започне с начинаещия да се научи да изпълнява програма или начинаеща програма за обучение 5K .

Трябва ли да тичам половина?

След като създадете добра, солидна база за бягане, определено е добра идея да завършите половин маратон (13.1 мили) преди пълен маратон. Ако сте нов бегач, трябва да си направите поне 3-4 месеца обучение, за да се подготвите за половин маратон. Разгледайте графики за тренировки за начинаещи за половин маратон .

След като тренирате и завършите полумаратон, ще бъдете в по-добра позиция да знаете дали имате желание и време да поемете целия маратон. Изпълнението на половин маратон е също добър начин да определите дали тялото ви може да издържи на тренировките за тренировка за състезания на дълги разстояния. Някои състезатели решават след обучение за половин маратон, че не искат да рискуват да се наранят, докато се обучават за пълен маратон.

Изпълнение на полумаратон по време на обучението по маратон

Много състезатели, от начинаещи до напреднали, провеждат половин маратон по време на тренировките си за маратон, като бунт за увереност и начин да разберат времето за маратона . Полезно е да получите този вид състезания на дълги разстояния, защото ще се почувствате по-физически и психически готови да отидете на разстояние от маратона.

Намирането на местен половин маратон не е прекалено трудно в повечето райони и можете да се поберат в програмата за тренировки по маратон във всеки един момент, след като сте стигнали до 10 мили за дълго време