Гарнирано авокадо на праскова и англогун

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 199

Мазнини - 8 гр

Карби - 26гр

Протеин - 6g

Общо време 18 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 8 мин
Сервирания 8

Flatbread е популярен в кулинарни кръгове и за добра причина; това е удобно легло за многобройни подхранващи топинги - зеленчуци, плодове, ядки, семена, боб, пилешко или пуешко гърло, риба, тофу и кисело мляко.

Тази рецепта използва пълнозърнест плодов хляб (или наан хляб, ако предпочитате), който предлага добро количество диетични фибри и е пълнозърнест хляб. Налице са научни доказателства за когнитивните ползи от яденето на пълнозърнести храни, допринасящи за по-високи резултати при деца, забавяне на когнитивния спад и поддържане на паметта непокътнато в средната възраст и извън нея. Ролята на пълнозърнестите храни в здравето на мозъка датира от милиони години.

Руколата в тази рецепта предлага и когнитивна защита. Листни зеленчуци са голяма част от диетата на MIND, тъй като те са доказали, че подпомагат поддържането на по-добри когнитивни способности, дължащи се на техните хранителни вещества, включително фолат , витамин Е, каротиноиди и флавоноиди. Освен това превръзката на основата на маслиново масло, извлечена от екстра качество, дава на мозъка безброй естествени антиоксидантни и противовъзпалителни средства, които могат да премахнат мозъка от токсични протеини. Авокадото с високия си "добър" мастен статус може да помогне да се обърне или забави когнитивния спад.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте грила до 400F.
  2. В малка купа, разбъркайте заедно масло, оцет, горчица, сол и черен пипер.
  3. Нанесете четка за винегрет на праскови. Поставете ги на отопляемата скара. Издърпайте горната част над скарата и оставете прасковите да готвят за 1 до 2 минути. Обърнете се и гответе още една минута. Извадете от грила.
  4. Поставете филето върху грила, за да загреете за 30 секунди от всяка страна. Извадете от грила.
  5. Разстилайте рукола на всеки плосък хляб. Внимателно добавете на скара праскови и авокадо парчета, разпределени равномерно на върха на всеки; поръсете със сирене от пармезан. Дръжте останалата винегрет на върха и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Тази рецепта е изключително гъвкава - можете да използвате каквото и да е зеленчуци, от ромската маруля до боб. Сложете други на скара зеленчуци и плодове на върха. Някои вариации могат да използват летен скуош на скара (тиквички и жълти тикви), шалот, домати, диня или ананас.

За да го превърнете повече в пица, разстилайте малко доматен сос на всеки плосък хляб, преди да го направите. Поръсете с черни или зелени маслини, броколи на скара или карфиол, както и с настъргано сирене от моцарела. Ако искате да добавите протеина, добавете нагоре настъргана пилешка гърда или натрошена сьомга на скара.

Съвети за готвене и сервиране

Красотата на тази рецепта е, че можете да направите тези flatbreads точно преди да ги обслужвате на вашето семейство или приятели. Те са готови след няколко минути. Бъдете сигурни, че часовникът на грил, все пак, тъй като не искате вашите плодове, зеленчуци, или flatbread да overcook. Целта е да се създадат марки за грил, но не прекалено много да се храни.

Вкусовете ще карамелизират добре само за няколко минути на гореща скара.

Посетете "Party Making Party" и можете да накарате вашите гости да направят свои собствени flatbreads. Сервирайте направо от скарата или фурната с обикновен гръцко кисело мляко отстрани, за да добавите кисел и кремообразен вкус, или го подправете с гореща giardiniera или нарязани jalapenos като подправка.