Колко време отнема да се провежда маратон?

Типични среден маратон пъти

Времето за завършване на маратоните (26,2 мили) варира от малко над два часа за световнокласни елитни маратоньори до 8 или повече часа за разходки. Що се отнася до средните маратонни времена, средната продължителност на маратона за 2015 г. за мъжете в маратоните в САЩ е 4:20:13 (9: 55 / миля), според Running USA. Средното крайно време за жените е 4:45:30 (10: 53 / миля).

Преди да стартирате маратона, определено е полезно да имате оценка на маратонното ви време, така че да знаете как да се движите правилно. Вие също така ще искате да дадете на членовете на вашето семейство и приятели, които ви поздравяват за идеята кога да очаквате в курса. Но прогнозирането на състезателните часове, особено за маратоните, може да бъде трудно, защото има толкова много променливи, като например времето и условията на курса.

Бърза формула, която много участниците искат да използват, е да вземат скоро време на полумаратона, да го удвоят и след това да добавят 10-20 минути, в зависимост от трудността на курса, но можете да използвате и други методи, за да предскажете времето си ,

Калкулатори на прогнози за раси

Графиките за прогнозиране на времето за състезания или калкулаторите ви помагат да определите маратонното си време въз основа на скорошна надпревара. За най-точна прогноза, трябва да използвате състезание от състезание, което сте направили около 4 до 6 седмици преди маратона.

Това са няколко добри калкулатори за прогнозиране на състезания, които да опитате. Ако това е първият ви маратон, добавете 5 до 6 процента към прогнозата на калкулатора. Някои маратони имат времеви ограничения , като например шест или седем часа (въпреки че други нямат ограничение). Така че, ако сте по-бавен бегач или проходилка, не забравяйте да разберете дали има крайно време при избора на маратон.

След като имате крайно време, можете да използвате Калкулатор на темпото, за да разберете средната скорост за това време.

Анализирайте резултатите от миналата година

Ако сте любопитни за това, къде бихте могли да завършите (най-добър 25%, победител на възрастовата група и т.н.) в даден маратон, разгледайте онлайн резултатите от състезанието от миналата година. Обхватът на крайните часове и броят на участниците вероятно ще бъдат сходни тази година. Големите градски маратони и плоските, бързи маратони са много по-конкурентни от малките, местните. Но ще бъде много по-вероятно да имате други около вас, за да избягате, ако изберете голям маратон.

Мога ли наистина да изпълня прогнозираното време?

Имайте предвид, че предвиденото време за маратон не е гаранция, че ще продължите по това време. В повечето случаи само опитни маратонъри постигат предвиденото време или много близо до него. Трябва да направите подходящо обучение за издръжливост за маратон и има много други фактори - трудност на курса, тълпи по курса, метеорологични условия, хранене и хидратация , как се чувствате - които влизат в игра.

Обучението и подготовката винаги помагат. Имайте предвид, че графикът Ви за обучение може да се различава в зависимост от това дали сте начинаещ , междинен или напреднал участник.

Словото от

Ако провеждате първия си маратон, съсредоточете се върху завършването на състезанието и завършете силно. Независимо от времето си, завършването на маратон е невероятно постижение. Трябва да се стремите към времето, което искате, но също така не забравяйте да сте реалисти. Бавно, с подходящо обучение, можете да подобрите времето си.

Източник:

> Да бягаме в САЩ. 2015 Изготвяне на годишен доклад за маратоните в САЩ.