Най-сценичните полумаратони в САЩ

Ако търсите място за бягане на 13.1 мили, защо не изберете състезание с невероятни гледки и красива природа, които ще ви помогнат да забравите, че краката ви са уморени и болезнени? От Кейп Уест, Флорида до Калифорния винарска страна, тази колекция от живописни полумаратони в САЩ, които правят всичко това обучение и състезания заслужава.

1 - покрити мостове Half Marathon (Уудсток, Върмонт)

skynesher / Гети изображения

Наречен "най-добрите 13.1 мили за бягане в Ню Англия", Покритият мостове Half Marathon поема участниците в обиколка през някои от красивите покрити мостове на Върмонт и красива, хубава провинция. Тази раса в общността се ползва от много местни благотворителни организации във Върмонт.

| Повече ▼

2 - Ключов Запад полумаратон (Кий Уест, Флорида)

Ако винаги сте искали да посетите Кий Уест, Key West Half Marathon е перфектното извинение и отличен шанс да видите естествената красота на тази популярна дестинация във Флорида. Ще организирате голяма част от състезанието във Флорида Кийсс отвъдморската историческа пътека, която е с изглед към тюркоазения Атлантически океан, а също така предоставя обиколка на живописния Стар град на Кий Уест.

3 - Стартирайте Bluegrass Half Marathon (Лексингтън, Кентъки)

Наречен "Най-хубавият половин маратон в Америка", Run of the Bluegrass Half Marathon дава на бегачите обиколка от 13,1 мили на Лексингтън, величествените Фондове на Кентъки. Част от курса включва исторически стар Франкфурт Пайк, родното място на американския Thoroughbred Racing и красив участък от пътя с подвижни хълмове и живописни гледки.

4 - La Jolla Half Marathon (Сан Диего, Калифорния)

Една от най-живописните, красиви раси на Америка, La Jolla Half Marathon започва в Панаирния комплекс Del Mar. След това бегачите следват зашеметяващ крайбрежен маршрут, преди да достигнат предизвикателното изкачване до върха на държавния парк Torrey Pines. След като напусне парка, курсът се търкаля на върха на Тори Пинес Меса, продължава през жилищния квартал La Jolla Shores и завършва в La Jolla Cove.

5 - Напа до Сонома Винарска половин маратон (Сонома, Калифорния)

В Napa на Sonoma Wine Country Half Marathon се отличава курс от точка до точка, който преминава през нежни хълмове и минава през някои от най-известните лозя на Калифорния. Бегачите започват половин маратон в винарната Cuvaison Carneros, където се събират в една от най-красивите начални райони навсякъде. Те са обработени с красиви гледки от зоната на дивата природа Napa-Sonoma Marshes, залива Сан Пабло и хълмовете на окръг Марин. Всеки финишир получава расова риза, медал на финиширащия и гравирано стъкло за вино и достъп до забавна партия след състезанието.

6 - Кауай Полумаратон (Кауай, Хавай)

Kauai Half Marathon започва в Poipu, курортна общност от световна класа в слънчевия южен край на четвъртия по големина остров на Хавай. Курсът следва контура на живописната брегова линия, предлагащ великолепни гледки към живописните плажове на острова, недокоснатата пустиня, здравите вулканични върхове и зелените тропически дъждовни гори. Тъй като слънцето изгрява около 30 минути в състезанието, бегачите изпитват буйни зелени гледки, когато се доближават до сянката на вековната тунел на дърветата. След това ще направят своя път през мъгливия Омао, преди да влязат в Кукуиула Ризорт, където се откриват невероятни гледки към океана за последните няколко километра.

7 - Salomon Golden Leaf Половината Маратон (Snowmass Village, Колорадо)

Златният лист Half Marathon поема участниците в панорамна обиколка на снежната зеленина от Snowmass Village до Аспен, Колорадо, тъй като те се движат през спиращите дъха Роки планина ски зони. Да, има някои сериозни изменения на височината, както и някаква техническа пътека. Но хълмовете си заслужават грандиозните гледки и блестящата листа на падането.

8 - Нюпорт полумаратон (Нюпорт, Роуд Айлънд)

Друга надпревара за любителите на есента, Newport Half Marathon започва в Easton Beach и след това ви отвежда в невероятна обиколка на Нюпорт, с красиви гледки към брега и онези грандиозни имения на Белвю Авеню, за които Нюпорт е известен.

9 - Монтана на пустинята Half Marathon (Бар Харбър, Мейн)

Започвайки в живописното село на североизточното пристанище, курсът на планината "Полярният полумерънтон" леко се движи по устието на единствения истински фиорд на Атлантическото крайбрежие, облицован с розовия гранит, който съставлява по-голямата част от района. С невероятните изгледи на крайбрежието на Мейн, състезанието е наречено най-красивото на североизток. Всъщност участниците в състезанията се съгласяват, че природната красота на състезанието и усещането за малки градчета заслужават многобройните хълмове, които изкачвате и спускате.

10 - Миртъл Бийч полумаратон (Миртъл Бийч, Южна Каролина)

В Миртал Бийч Half Marathon има плосък, бърз курс, който се отличава с най-доброто от Миртъл Бийч с повече от пет мили от океана и тичане на пътешественици на обиколка на една от най-живописните плажове в Америка.

11 - Big Sur Half Marathon на Монтерей Бей (Монтерей, Калифорния)

Често наричан най-красивият маратон в света, Big Sur Marathon е начело на много списъци на колоездачите. Но ако нямате никакъв интерес да провеждате пълен маратон, половината маратон на Big Sur предлага еднакво зашеметяваща гледка. Подобно на пълния маратон, ще продължите по-голямата част от курса по непроменения и здрав бряг, с невероятни гледки към Тихия океан.

12 - Обучителни програми за половин маратон

Готови ли сте да започнете обучението? Проверете тези програми за обучение и ресурси за половин маратон и вижте кой работи най-добре за вас: