Soursop Tea Предимства и странични ефекти

Може ли Soursop чайът да предотврати рака или да помогне с отслабване?

Чайът Soursop е билков чай, произведен от листата на дървесното дърво. Soursop чай се нарича още гравиола чай и се казва, че има значителни сили за предотвратяване или лечение на рак. За съжаление, обаче, изследователите не са успели да докажат тази полза в клиничните проучвания. В допълнение, поглъщането на кисело мляко (особено дългосрочно) може да причини вреда.

Какво е чай от Soursop?

Soursop дървета са местни тропически райони в Северна и Южна Америка. Суровият плод е голям зелен овален или сърцевиден плод с трънлива кожа. Някои източници описват плодовете с вкус на мускус, докато други сравняват вкуса с този на банан или папая. Хората използват плодовете, за да направят сок, сладкиши, сладолед и други сладки храни.

Много хора също използват листата на дървесното дърво за сарсоп, за да направят чай за сос. Сурсоп се нарича също гравиола, така че напитката може да се нарича още гравиола чай. Други имена за soursop включват гуанабана, крем ябълка и бразилска лапа лапа.

Някои хора също комбинират чай от сарсоп с други съставки, включително сорсов плод, мача или други билкови смеси, за да приспособят вкуса или да увеличат ползите за здравето.

Има ли чай от Soursop кофеин?

Чайът Soursop не е " чай " в традиционния смисъл на думата и не се прави от листата на растението Camellia sinensis , като черен чай или зелен чай.

Произвежда се само част от растението за сарсоп, което не съдържа кофеин. Ето защо чайът от сос чар е напълно без кофеин.

Soursop чай ползи за здравето

Най-съществената полза за здравето на чая за чай, която ще видите рекламирате онлайн или в магазините, е лечението на рак. Graviola чай се смята от мнозина за лечение, предотвратяване и дори лечение на рак.

Въпреки това, в момента няма преобладаващо доказателство в подкрепа на тези твърдения.

Един скорошен преглед, публикуван в списание " Карциногенезис", установява, че "Въз основа на наличните данни има достатъчно доказателства, че тези отдавна използвани растения могат да имат както химиопрофилатичен, така и терапевтичен потенциал". Авторите на изследването предлагат допълнителни разследвания.

Уважаваните организации за борба с рака все още препоръчват предпазливост.

В допълнение към противораковите свойства, някои хора използват сурсоп за лечение на инфекции, кашлица, загуба на тегло, херпес, възпаление на носа и гърлото и паразитни инфекции като въшки. Други могат да използват гравиола чай или плодов сос, за да предизвикат повръщане или да увеличат релаксацията.

Според Центъра за терапевтични изследвания. Естествените лекарства, няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Soursop Tea Рискове и нежелани реакции

Мемориал Слоун Кетеринг Рак център съветва, че не консумират soursop, ако:

Организацията също така добавя, че повторната употреба може да причини токсичност за черния дроб и бъбреците и че страничните ефекти на сорсопа могат да включват нарушения на движението и миелоневропатия (състояние със симптоми, подобни на болестта на Паркинсон).

Центърът за терапевтични изследвания съветва пациентите, че използването на гравиола може да не е безопасно.

Словото от

Ако вие или любим човек имате рак, може да бъде изкушаващо да опитате алтернативно лечение, което обещава надежда. Има някои холистични лечения, които могат да облекчат някои ракови симптоми. Въпреки това, някои противоракови лечения могат да нанесат повече вреда, отколкото полза.

Преди да вземете предвид сирсоп или някакво билково лечение, говорете с вашия доставчик на здравни услуги, за да сте сигурни, че лечението, което използвате, за да се чувствате добре, не причинява вреда.

> Източници:

> Гравиола. Memorial Sloan Kettering Интегративна медицина за билки, ботаника и други продукти. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/graviola

> Гравиола. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=1054

> Graviola (сурсоп) Cancer Research Великобритания http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancer-in-general/treatment/complementary-alternative-therapies/individual-therapies/graviola

> Qazi, AK, Siddiqui, JA, Jahan, R., Chaudhary, S., Walker, LA, Sayed, Z., ... Macha, MA (2018). Възникващ терапевтичен потенциал на гравиола и неговите съставки при рак. Карциногенеза, 39 (4), 522-533. doi: 10.1093 / carcin / bgy024

> Soursop. Билкови Безопасност. UT Ел Пасо. Кооперативна фармацевтична програма "Остин" и здравна фондация "Пасо дел Норте" http://www.herbalsafety.utep.edu/herbal-fact-sheets/soursop/