Макарони и сирене Хранителни факти

Най-здравата марка на макарони и сирена

Любов макарони и сирене? Не си сам. Това е любимо в домакинствата в цялата страна. Но тази храна, подходяща за храна, е хранителна? За съжаление, той е с високо съдържание на калории, с високо съдържание на мазнини и много натрий. Но някои марки са по-добри от други. И има начини да намалите калориите в макароните и сиренето и да го направите по-здравословен.

Kraft Mac и сирене калории и хранене

Крафт макарони и факти за храненето на сиренето
Сервизен размер 1 чаша (70 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 250
Калории от мазнини 25
Общо мазнини 3g 5%
Наситена мазнина 1.5g 8%
Холестерол 10 mg 3%
Натриев 570 mg 24%
Въглехидрати 47g 16%
Диетични фибри 2g 8%
Захар 6г
Протеин 9g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 0%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Фактите за хранене "Крафт макарони и сирене", изброени тук, са за една порция (около 1/3 от кутията) без допълнителните съставки, необходими за подготовката на вечерята. В зависимост от начина, по който подготвяте вашето, общото хранене ще варира.

Инструкциите за кутията Kraft показват, че трябва да добавите четири супени лъжици масло или маргарин и една четвърт чаша мляко, за да смесите мака и сиренето. Една порция, приготвена, осигурява 350 калории и 110 калории от мазнини. Ако ядете цяла кутия, калориите и мазнините ще бъдат много по-високи. За да получите общия брой калории в макарони и сирене, добавете следното въз основа на вашия метод на приготвяне.

Хранителни факти за други марки, закупени от магазина на Mac и сирене

Ами други марки макарони и сирена? Това са фактите за калориите и храненето на други популярни марки според данните на USDA.

Хранене факти за домашно Mac и сирене

Можете ли да намалите калориите и мазнините, ако направите свои собствени макарони и сирене у дома?

Калориите и храненето ще варират според вашите съставки, но една чаша типична домашно приготвена макарони и сирена рецепта ще осигури 492 калории, 22 грама мазнини, 13 грама наситени мазнини, 19 грама протеини, 54 грама въглехидрати, 3 грама от влакна и 909 милиграма натрий.

Коя марка е най-добра?

Така че коя марка е най-добра? Всички те са с високо съдържание на калории, натрий и мазнини. И повечето от тях осигуряват изкуствени съставки. От всички изброени, макароните и сиренето на Lean Cuisine ще направят най-малкото увреждане на талията ви. Това каза, че е възможно да направите свой собствен мак и сирене, използвайки по-леки съставки.

Друга възможност е да се заменят макароните със здравословна, по-нискокалорична храна, като карфиол или броколи.

Макароните и сиренето са здрави?

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да добавите макарони и сирене към вашия план за хранене. Тази храна е много висока в калории и е малко вероятно да ви помогне да поддържате теглото си или да отслабнете, освен ако наистина не гледате размера на порцията .

Повечето рецепти и предварително опаковани сортове използват обогатена макаронени изделия , а не цели макаронени изделия. Така че, когато консумирате храната, не получавате много диетични фибри . Фибрите осигуряват няколко ползи за здравето и помагат на диетите да ограничат глада.

Освен това макароните и сиренето са много натриеви. Дори вида, който правите у дома, осигурява почти половината от препоръчвания дневен прием на натрий . Така че, когато добавите само една доза от тази храна към ежедневната си диета, вероятно ще консумирате прекалено много натрий за деня.

Накрая, макароните и сиренето са храна, която често преяждаме . Популярната синя кутия трябва да осигури 2,5 порции. Но много хора ядат цялата кутия като храна. Ако консумирате цяла кутия Крафт Макарони и Сирене (приготвени с маргарин и 2% мляко), ще консумирате 875 калории, 32,5 грама мазнини, 11 грама наситени мазнини и 25 грама протеин. Също така ще консумирате над 1800 милиграма натрий.

Здравословни начини за приготвяне на макарони и сирена

Въпреки че домашната версия на макарони и сирене не е най-здравословно хранене, ще получите полза от по-добро хранене, ако направите своя собствена. Защо? Тъй като много от произвежданите марки използват сирене на прах и други изкуствени съставки, които не осигуряват ползите, които предлагат истинските съставки.

Така че как да облекчите любимата си рецепта? Един от начините за приспособяване на всяка рецепта за макарони и сирена за по-добро здраве е използването на пълнозърнести макаронени изделия. Това няма да намали броя на калориите, но ще получите доза от фибри, която е добра за вашата диета. И независимо дали правите свой собствен у дома или купувате кутийния сорт, използвайте обезмаслено мляко или 2% мляко, което ще намали както мазнините, така и калориите. Също така можете да опитате различен подход с тази рецепта за макарони и сирена със здрави бавни готварски печки .