Ще загубя ли тегло на Wellbutrin?

Разберете дали приемането на бупропион ще доведе до загуба на тегло

Вземате ли Wellbutrin (бупропион) или се обмисляте да отидете на лекарството? Много потребители се чудят дали ще отслабнат на Wellbutrin. Докато вашият доставчик на медицински услуги и / или фармацевт винаги е най-добрият източник на информация за вашите предписания, това ръководство ще ви помогне да ви даде основна информация за бупропион и загуба на тегло.

Какво е Wellbutrin?

Bupropion се продава под няколко различни търговски марки, включително Aplenzin, Budeprion SR, Budeprion XL, Buproban, Forfivo XL, Wellbutrin, Wellbutrin SR, Wellbutrin XL и Zyban.

Много пациенти приемат Wellbutrin за лечение на депресия или симптоми на депресия. Лекарството може да се предписва за:

Wellbutrin се предлага само по рецепта, така че ще трябва да се обърнете към вашия доставчик на здравни услуги, за да определите дали лекарството е подходящо за Вас.

След като сте предписали, приемате лекарството според указанията за необходимото време. Хората, които използват Wellbutrin за MDD, могат да бъдат на лечение за по-дълъг период от време. Тези с ДДД могат да го приемат само когато възникнат симптоми, а тези, които го използват, за да облекчат апетита, докато се откажат от тютюнопушенето, може да спрат да приемат лекарството, след като напълно са го навили.

Заедно вие и Вашият лекар може да определите кога е време да преустановите приема на Wellbutrin.

Има загуба на тегло страничен ефект на Wellbutrin?

Според информацията за предписване на лекарството, може да получите промени в телесното тегло, когато приемате Wellbutrin. Но промяната може да бъде загуба на тегло или наддаване на тегло.

В клинични проучвания с продължителност до шест месеца за Wellbutrin XL (перорални таблетки с удължено освобождаване) около 3% от участниците в проучването са натрупали повече от пет килограма, докато са приемали 300 mg дневно. Два процента са спечелили повече от пет килограма, докато са приемали 400 mg дневно и 4% са получавали тегло, като са приемали плацебо.

По отношение на загубата на тегло, 14% са загубили повече от пет килограма, докато приемат 300 mg дневно, докато 19% са загубили повече от пет килограма, докато са приемали 400 mg дневно. Шест процента от участниците в проучването са загубили повече от пет килограма, докато са приемали плацебо.

Може да изпитате загуба на тегло като страничен ефект на лекарството по причини, които не са пряко свързани с лекарството. Например, не трябва да пиете алкохол, докато приемате Wellbutrin. Ако в момента пиете редовно, намаляването на калориите, което се случва, когато спрете да консумирате алкохол, може да доведе до загуба на тегло.

Освен това, ако ядете, за да управлявате депресията , може да откриете, че облекчаването на депресивните симптоми може да ви помогне да ядете само когато сте гладни, а не в отговор на вашите чувства.

Трябва ли да взема Wellbutrin за отслабване?

Въпреки че може да усетите загуба на тегло на Wellbutrin, това лекарство не е специално предназначено за намаляване на теглото. Ако се интересувате от приемането на хапчета за отслабване, говорете с вашия доставчик на здравни услуги за вземането на лекарства за отслабване . Опциите могат да включват Qsymia , Saxenda , Contrave или други. Има и медицински процедури и бариатични хирургични решения, които са на разположение, ако сте опитали традиционните методи за отслабване без успех.

> Източници:

> АКЦЕНТИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ, WELLBUTRIN XL (2015).

> НАМИ: Национален алианс за психично заболяване. Бупропион (Wellbutrin).

> PubMed Health, Национални институти по здравеопазване. Бупропион (през устата) - Национална библиотека по медицина - PubMed здраве.

> Valeant Pharmaceuticals Северна Америка. WellbutrinXL.