Насърчаване на култура на здраве за вашите деца

Ежедневните начини за здравословен начин на живот

Всички знаем израза "правете каквото казвам, не както аз." Но това предупреждение рядко работи поради редица причини. Ако не можете да следвате собствения си съвет, защо трябва някой друг? И ако хората те уважават, те ще искат да вършат както ти. Накрая, това, което казвате, е истинска теория, докато не покажете, че тя се превежда в практиката.

Много експерти по медицина в Истинската здравна инициатива не само дават добри съвети, но и ги прилагат в собствения си живот.

Тук чуваме от експерти, които се сблъскват със същите предизвикателства в реалния свят, свързани с това как да направим здравето норма за едно домакинство, както останалата част от нас. Аз ви насърчавам да правите каквото те казват, защото съветите им са преминали критичния тест: Също така правят и с хората, които обичат най-много в света.

Бъдете ролетен модел

Майкъл Денсингер, д-р
Учредителен директор, Програма за обръщане на диабета Tufts Medical Center; Уелнес директор, Бостън Сърце Лайфстайл Програма

Аз съм медицински лекар и родител на три деца на възраст 15, 13 и 11 години. Съпругата ми и аз намерихме голяма стойност при моделирането на навици за здравословен начин на живот и разказвахме на нашите деца, че целта на тези практики е да останат добре.

Децата ни виждат, че всеки прави хранителни ястия, било то здрави салати или готвени ястия, които ги учим да подготвят. Научават се как да постигнат добър баланс между "добри" за вас храни и "третира" и да ни наблюдават постепенно да станем малко по-стриктни по отношение на последните, докато остареем.

Ние упражняваме ежедневно и насърчаваме всяко дете да участва в екипни спортове като гмуркане, баскетбол и писти. Те научават добра спортсменска работа и как да се съсредоточат върху постепенното самоусъвършенстване и вдъхновяващи съотборници. Като семейство участваме в доброволчески дейности, които помагат на другите да водят и по-здравословен живот, включително работа в супермаркети и уроци по плуване за деца.

Децата ни лесно могат да видят, че приемаме сериозно ангажимента си за здравословен начин на живот и че той е интегриран в нашето ежедневие. Заедно тези семейни практики ги обучават как да живеят най -добре.

Задайте етапа

Джоел Фурман, д-р
Съветник сертифициран семеен лекар, изследовател по хранене, шест пъти Ню Йорк Таймс бестселър автор, автор на "Проучване на болестта на Вашето дете"

Не всички родители признават значението на здравословното хранене на децата; тези, които се сблъскват с висока битка, защото отдаването под наем на нездравословна храна се превърна в норма. Въпреки това, след като бъдат установени нездравословни поведения, те са много трудни за дерайлиране.

Окуражавам ви да създадете домашна среда, пълна със здравословни влияния. Яжте вечеря заедно като семейство. Съхранявайте разнообразни здравословни, естествени храни на ръка, така че децата да могат да избират и да се наслаждават на любимите си: нарязани сурови зеленчуци с хумус или други домашни бобове и орехи. Никога не е твърде рано да се говори за това как зеленчуците изграждат мозъка ни, а не само нашите тела и как преработените храни отслабват мозъците ни, ни правят по-малко интелигентни и дори водят до нещастие. Дори малките деца могат да разберат концепцията, че всяка част от тялото ви може да бъде подпомогната или наранена от това, което се случва в устата.

Направете всичко възможно, за да избегнете това, че храната е източник на конфликт. Уверете се, че вашите деца знаят, че вашето желание за здравословно хранене излиза от любовта ви към тях и желанието им да имат щастлив и здравословен живот. Винаги ще има случаи, когато децата ви ще искат да ядат храни, които приятелите им ядат. Предлагам им да им дадете известна свобода в тези ситуации, да предложите предложения за свеждане до минимум на вредата, но не и да ги контролирате или да ги смазвате.

Ежедневните хранителни навици, които установявате у дома, поставят основите на хранителните предпочитания на децата ви и бъдещото здраве.

Направи място за грешки

Том Рифай, MD, FACP
Здравната система на Хенри Форд Регионален медицински директор, Метаболитно здраве; Wayne State University Клиничен асистент по медицина

Докато оставяте детето си с наследство както на физическа, така и на емоционална уелнес, изисква отдаденост и понякога упорита работа, някои от най-важните принципи за това са доста неусложнени.

Често пренебрегваната е състрадателна към себе си, както и към другите в пътуването на вашето семейство към здравословен начин на живот. Вместо да се бием за "фишове", нека ги превърнем в възможности за "SLIP" (спиране, гледане, разследване и планиране). Опитайте се да не се чувствате виновни за предизвикателствата и вместо това да се обърнете към случая.

Например, ако сте на почивка с друго семейство, което сте планирали напред и сте ходили до ресторант, докато вашето семейство е закъсняло и е взело такси, кажете колко добра идея е, вместо да се оплаквате, че не сте част от него. Може би предполагат ходене обратно към хотела като семейства заедно ", особено след като всички сме споделили малко за десерт." Това ще покаже на вашето дете стойността, която лично поставяте върху добрата връзка с физическата активност и храната.

Привличането на всички като "всичко в" е възможно. Добре дошли семейството да задава въпроси и да отговаря без осъждение. И не забравяйте, че начинът на живот винаги е за обучение. Може да се наложи да търсите отговори на въпроси. Когато правите това, моля, използвайте надежден източник като Истинската здравна инициатива или Центъра за наука в обществен интерес.

Пропуснете лекцията

Дина Роуз, доктор
Социолог, родител, експерт по храненето

Най-добрият начин да насърчите здравето на вашите деца е напълно противопоказен: Не говорете с децата си за здравето (или поне не преди въвеждането на здравословни навици). При това се оказва, че почти винаги се запалва.

Например, има достатъчно изследвания, показващи, че повече родители налагат здравословна храна, защото това е здравословно, толкова по-малко децата искат да я консумират. В едно проучване, публикувано в "Изследване на здравното образование", децата са по-малко склонни да кажат, че харесват напитка, когато е означена като здравословна, отколкото когато е била просто етикетирана като нова. Помислете за това по следния начин: Можете да се насладите на храна, защото има добър вкус; това се нарича експериментална полза. Или можете да се насладите на храна, защото това ще ви направи здрави; това се нарича инструментална полза. Когато хората се съсредоточат върху инструменталните предимства на нещо, независимо дали ядат добра храна, дали са активни или не, те се радват по-малко.

Идеята, че правенето на правилно е по-добре, отколкото просто да знаеш какво е правилно не е толкова радикално, колкото изглежда. В края на краищата ние преподаваме на децата навика да къпят, преди да ги научим на стойността на хигиената. Ние ги учим на навика да караме на кола, преди да ги научим за безопасността на автомобила. Примерите продължават. Така че, прескочете над разговора на здравето и да получите право да насърчавате действия, които превръщат ноу-хау в поведение. Можете да помогнете на децата си да установят здравословни начини, преди дори да знаят, че навиците им са добри за тях.