Как да се предпазите от горещи крака при ходене или бягане

Научете повече за причините, профилактиката и лечението

Ходещите и бегачите често изпитват горещи крака или усещане за парене. Естествено краката ви ще се нагорещят, докато ходите или бягате. Често пъти прегряването се дължи на проблеми с чорапите и обувките ви и на умората след продължителна тренировка. Това са лесно отстраняеми въпроси. Изгарянето на краката може да бъде симптом на медицински състояния като увреждане на крака или нервите.

Осъзнаването на това ще ви помогне да идентифицирате по-бързо решенията, за да можете да намалите дискомфорта.

Първите стъпки трябва да се грижите за себе си, да правите промени в обувките си и да решавате проблемите, които можете да лекувате у дома. Ако горните крака продължават или имате някакви признаци на инфекция, трябва да посетите Вашия лекар.

Горещи обувки и стелки

Когато имате горещи крака по време на ходене или тренировка тренировки, вашите обувки и как ги носите може да бъде виновник. Изпробвайте тези решения:

Алергии при обувки

Възможно е да имате алергия към обувки , която е чувствителна към тъканите, лепилата, боите или химикалите за кожени тен в обувките ви. Можеш:

Горещи чорапи

Платът до крака ви може да допринесе за горещи крака. Решете този проблем:

Кракът на атлет

Краката на спортиста е често срещана гъбична инфекция. Може да усетите чувство на парене в засегнатата област, което обикновено е сърбящо, червено, лющене или напукване. Добрата грижа за краката е ключът към борбата със стъпалото на спортиста.

Периферна невропатия

Ако често имате изгарящи крака, освен когато упражнявате, това може да се дължи на нервно увреждане, известно като периферна невропатия. Изгарянето е един симптом на периферната невропатия, но може да бъде и усещане за "игли и игли", изтръпване, гъделичкане или мравучкане.

Самосъхранение за изгаряне на краката

Няколко промени или допълнения към ежедневието и навиците ви могат да ви помогнат.

Словото от

Ако имате проблеми с горещите крака по време на тренировките, може да сте в състояние да облекчите проблема с промени в обувките и чорапите. Вашите крака естествено ще се нагорещят и подуят с усилие, а вие имате нужда от правилната комбинация, за да им помогнете да изливат излишната топлина.

Ако симптомите ви продължат и не са свързани с упражнения, консултирайте се с Вашия лекар. Също така, всеки признак на заразена рана трябва да бъде лекуван, особено ако имате диабет. Колкото по-скоро сте назначили среща, толкова по-скоро ще намерите облекчение и ще намалите тревогата си по въпроса.

> Източници:

> Краката на спортиста. Американска поддиарезна медицинска асоциация. http://www.apma.org/learn/FootHealth.cfm?ItemNumber=978.

> Горещи крака. Майо клиника. http://www.mayoclinic.org/symptoms/burning-feet/basics/causes/sym-20050809.

> Matthys E, Zahir А, Ерлих А. Алергичен контактен дерматит. Дерматит . 2014 юли-август; 25 (4): 163-71. doi: 10.1097 / DER.0000000000000049.

> Периферна невропатия. Американска поддиарезна медицинска асоциация. http://www.apma.org/learn/FootHealth.cfm?ItemNumber=1864.