Йога за начинаещи от Барбара Бенаг Преглед

Това е една красиво заснежена, успокояваща тренировка за йога, идеална за начинаещи, които искат да научат вдъхновяванията на основните йога пози .

Инструкторът предлага подробни сведения за всеки ход и съвети за разбиране как представляват пози и какво трябва да се чувствате. Има редица възможности за насочени тренировки, както и по-дълги практики, насочени към неща като енергия, подмладяване и релаксация.

Единственият недостатък е, че подробните инструкции за всяко движение могат да остареят бързо. Това е чудесен начин да учите йога, но видеоклипът може да не нараства с практиката ви.

Професионалисти

Против

описание

Основите

Йога за начинаещи, преподавана от Барбара Бенаг, е красиво заснет видеоклип, базиран в залив Полу Муун, Антигуа с много по-интересна гледка, отколкото повечето от нас правят йога (напр. В собствените ни дневни). Фокусът е върху техниките и съветите за начинаещи йога, с акцент върху изучаването на позата и усъвършенстването на добрата форма.

DVD дискът е разделен на два раздела: "Първи стъпки" и "Докато напредвате". Секцията "Първи стъпки" включва рутинни процедури, насочени към:

Идеята тук е да научите градивните елементи на йога практика, да подобрите формата си и да се подготвите за по-енергична практика. Например, секцията Backbends предлага техники за укрепване и разтягане на тялото в подготовката за по-трудни позиции в практиката на йога. Някои ходове включват кобра, разширения на гърба и задни седалки. За всеки ход, Барбара ви подхожда перфектно и вие държите всеки за няколко вдишвания, които могат да бъдат малко интензивни.

Упражненията, преподавани в раздела "Първи стъпки", се обединяват в рутинни процедури в секцията "Докато напредвате". Повечето практики траят от 30-70 минути и се фокусират върху енергизиране, сила, подмладяване и успокояване. Тъй като наставлението и инструкциите са включени, тези тренировки ми изглеждаха дълги, понякога не течеха много добре. Всъщност някои начинаещи могат да намерят тези начинания трудно само заради продължителността на задържането на много от позициите.

Най-хубавата част от видеото е секцията "Първи стъпки", където начинаещите могат да научат основите на стандартни пози, като воини I и II, триъгълни поза, дърво представляват, поздрави на слънце и др.

Стингът е прекрасен и пейзажът е великолепен. Барбара има прекрасен, успокояващ глас и обяснява всичко, което някога сте искали да научите (и повече) за йога. Ако рутинните процедури в As You Progress се развиха по-добре и не включваха безкрайната инструкция, това би било видео, което щеше да нарасне с вашата практика. Тъй като е, това е страхотно за начинаещи, но може да се движите бързо.