Как да направим детската поза за пилатес и йога

Позата на детето може да бъде направена във всяка точка по време на тренировка. Използвайте позицията на детето, за да се отпуснете, да опънете гърба и да освободите бедрата. В позицията на детето ще почувствате леко разтягане в долната част на тялото от долната част на гърба до глезените. Той е подходящ за всички, от начинаещи и напреднали.

Първоначално йога, позицията на детето е едно от упражненията, които йога и Пилатес споделят.

В йога то се нарича още Баласана, от санскрит, буквално бала (дете) и асана (поза или седалище). Тя е известна още като детска почивка Pose. Можете да прочетете повече за това как пилатес и йога работят заедно в пилатес-йога връзка .

Какво трябва да направите упражнението на позата на детето

Позицията на детето е матово упражнение. Вие ще имате нужда от пилатес мат или подплатени повърхности. Можете да направите това упражнение у дома, в салона или в пиаца или йога студио.

Ето как да направите упражнението на Позата на детето

 1. Започнете да коленичите на матрака с задника си на петите.
 2. С пръстите си заедно, отворете коленете си, за да се раздели най-малко на бедрата.
 3. Наклонете напред и наклонете тялото си над бедрата си така, че челото ви да лежи на пода.
 1. Докоснете ръцете си пред вас. Алтернативно, можете да оставите ръцете си по протежение на вашите страни. Опитайте и двете и вижте кое е най-доброто за вас.
 2. Дишайте дълбоко и се отпуснете. Освободете напрежението, което може да се усеща в гърба, врата или бедрата. Дайте на това упражнение време за работа. Това може да отнеме няколко минути, за да позволи на тялото ви да се задълбочи в участъка.

Съвети за упражняване на позата на детето

 1. Помислете за гръбнака си като мек восък, който се удължава над бедрата и капеш равномерно от предната и задната част на тялото ви.
 2. Понякога една валцувана кърпа между телето и гърба на бедрото прави това упражнение по-удобно. Ако имате дискомфорт с върховете на краката си, докато го правите, поставете и тампон там. Ако предпочитате, можете да почивате челото си на възглавница, подложка или ръце.
 3. Позата на детето е упражнение, с което можете да играете (естествено!). Забележете, че на изображението по-горе човекът на преден план се простира с гърба си по-плосък от другите. Това може да бъде ценно експериментиране.
 4. Баласана много прилича на коленичеща позиция на плода, която плода поема в утробата по време на бременност. Това ни връща назад към времето без стрес, леко плаващо безопасно и топло в утробата на майка ни. Вие се връщате в самото начало на живота, сигурен.
 5. В йога баласана се препоръчва за успокояване на мозъка и облекчаване на стреса. Той често се използва, след като прави по-предизвикателна поза, включително гърба.
 6. Pose на детето е една от четирите йога пози за болки в гърба, илюстрирани от нашия йога експерт. Тези четири движения имат за цел да развият гъвкавостта на гръбначния стълб и да укрепят сърцето и мускулите на гръбначния стълб. Причините за това, че е добре за болки в гърба, се обсъждат подробно: "Позата на детето за болки в гърба".