Топ 6 съвети за грижа за краката за активни хора

Краката Ви усещат влиянието, независимо дали правите своята миля на ден или тренирате за маратон. "Носите осигуряват подкрепа и поемат по-голямата част от въздействието, за да могат лесно да се злоупотребяват", казва Оливър Зонг, ДПМ, пододрик в Ню Йорк и козметичен хирург. "Много от моите активни пациенти накрая идват при мен с един крак проблем, който може да е бил предотвратен рано." Д-р Зонг ни дава тези съвети за грижа за краката на активните хора.

1 - Начинаещи: Направете го лесно на краката

Крака. eva serrabassa / Вета / Гети изображения

Когато за първи път стартирате фитнес програма, краката ви ще победят. Това е особено вярно за тези от нас с излишни килограми - тези, които умножават натиска върху краката. Започнете с упражнения с нисък удар - ходене, вместо бягане или тенис, или започнете с колоездене или плуване. "За да започнете, опитайте с ниско ударно упражнение, когато ударът на стъпалото е по-малко фактор, като плуване или колоездене", казва д-р Зонг.
Как да започнете ходене

2 - Правилните обувки

Атлетик обувки. Westend61 / Гети изображения

Вместо да носите всичко, което е в гардероба ви или в близкия шкаф, купувайте спортни обувки, които пасват правилно и работят правилно за избраната от вас дейност. Разбийте ги, преди да ги носите за разходки на дълги разстояния. Д-р Зонг също така предупреждава, че ако обувките ви не са комфортни по време на закупуването им, шансовете са те да не станат удобни. Купувайте само обувки, които се чувстват чудесно от кутията.
Как да намерите правилните ходене обувки

3 - Разтягане на краката и пръстите на краката

Вътрешна стречинг за плантарна фасция. Уенди Бъмгарднер ©

Д-р Зонг смята, че удълженията на краката могат да помогнат за предотвратяване на наранявания на краката. Той препоръчва разтягане на краката, глезените и пръстите преди и след тренировки.
Стъпките на краката

4 - Дръжте глезена настрани

Храносмилането се крие за краката ви, готови да причинят крак на спортиста или плантарни брадавици. Д-р Зонг препоръчва да носите обувки за душ, когато сте в джакузито на фитнеса, на палубата на басейна и на други места с мокри или пара. След тренировка той препоръчва почистване на краката с PediFix Tea Tree Ultimates FungaSoap Cleansing Wash като естествен начин за борба с гъбичките.

5 - Плантарни брадавици

Плантарните брадавици са плоски растеж на дъното на крака и обикновено са болезнени. "Салициловата киселина е най-добрата първа линия на защита." обяснява д-р Зонг, препоръчвайки Pedifix Wart Stick. "Важно е да се отървете бързо от плантационните брадавици, за да избегнете разпространението им в други части на тялото ви."
За растителните брадавици

6 - Грижа като превенция

Хомедика Джетса Педикюр Спа. С любезното съдействие на Amazon.com

Опознайте краката си. Ако редовно ги разтягате, масажирате и се наслаждавате на подкисване на краката, може да забележите промени, които се нуждаят от медицинско обслужване и да се лекуват по-рано. Д-р Зонг ви дава необходимото извинение, за да закупите спа центъра или да предприемете екскурзия до спа центъра, за да се позабавлявате . "Препоръчвам на пациентите ми да се накисват няколко пъти седмично, за да поддържат кожата мека и освежена."


Източник: Оливър Зонг, Прессъобщение на DPM 3/20/06

| Повече ▼