Как да намалим калориите в зелен боб

Насладете се на по-нискокалорични зелен фасул по време на Вашата почивка

Харесва ли ви традиционната зелен боб по време на вечеря на благодарността? Може да изглежда, че вегетарианското ястие би било полезно за вашата диета - в края на краищата има зелен боб в него. Но съдържанието на калории в най-популярните рецепти е много високо. Така че трябва да го изтриете от менюто си? Не. Просто се научете да намалявате калориите във вашето зелено боб.

Калории в зелен боб

Традиционният зелен боб е направен със сметана от гъбна супа и е покрит с френски пържен лук. Той съдържа 161 калории на порция. Ако го направите с ниско съдържание на мазнини гъби супа, ще спестите няколко калории, но не много. Според хората в "Кембълс", ще спестите само около 15 калории на порция, ако използвате 98% без мазнини супа.

Как да си направим по - здравословен зелен боб

Можете да подготвите здравословна рецепта за зелен боб, която използва хляб, вместо пържен лук, за да спестите няколко калории. Но ако наистина обичате лука, тази алтернатива може да не работи за вас. Така че друга възможност е да използвате онлайн инструмент за рецепта, за да намалите калориите във вашата зелен боб. Тези инструменти ви помагат да оцените съдържанието на мазнини и калории във всяка съставка, така че да можете да намалите обратно според собствените си вкусове.

Можете също така да използвате по-здравословна рецепта за зелен боб.

Но ако наистина не се насладите на кремообразното ястие, защо просто не се насладите на парна зелена фасул? Има само 44 калории в зелен фасул . Те са с ниско съдържание на натрий, с високо съдържание на калций и с витамини и минерали.

Зелените бобчета също са пълни с фибри, така че те ще ви помогнат да се почувствате пълно преди да преяждате.

Не забравяйте, че има много начини да се намали калориен прием на Деня на благодарността . Оценете менюто си и намалете калориите, където можете, за да запазите диетата си на път.