Как да се готви ниско съдържание на въглехидрати с тиква

Когато мислите, че "зеленчуците с ниско съдържание на въглехидрати" тиквата може да не дойде на ум, но тиквата е едно от зеленчуците, разрешени по време на индукционната фаза на диетата на Аткинс. Те са пълни с витамини, минерали, фибри и антиоксиданти и могат да работят добре в някоя от популярните диети с ниско съдържание на въглехидрати. Но яденето на тиква не е само за правене на пайове по време на празниците.

Половин чаша консервирана тиква има 6,5 грама ефективен въглехидрат и 3,5 грама фибри.

Тиквата е суперхрана с ниско съдържание на въглехидрати

Тиквата е една от онези зеленчуци, които са почти емблематични за есента - това ни кара да мислим за реколтата, за празниците, за измръзването, за удължаването на нощите и за настъпващата зима. И все пак, единственият начин, по който обикновено пристига на масата, е в магазина, закупен в пай, или може би пакетче за пълнене на пай, което се върти в един пай, който си направихме. Но тиквата може да бъде много повече - и тъй като тиквата се съхранява в продължение на 6 месеца цели или години в кутия, тя може да бъде целогодишно допълнение към нашата диета.

Витамини Galore

Тиквата е пълна с хранителни вещества. Можете да кажете със своя ярък цвят, че това ще бъде добро за вас. Не само, че тиквата е натоварена с витамин А и антиоксидантни каротеноиди , особено алфа и бета-каротини, той е добър източник на витамини С, К и Е и много минерали, включително магнезий, калий и желязо.

Семената също си струва да се заключите. Тиквените семена , наричани също пептита, са натоварени с минерали, изглежда имат противовъзпалителен ефект и дори могат да помогнат за предпазване от рак на простатата и остеопороза.

Четвъртата чаша има около 5 грама ефективни въглехидрати и 1,5 грама фибри.

селекция

За готвене, искате тиква, която е тежка за своя размер. По-леките са по-сухи, с по-голямо отворено пространство в средата. В по-голямата си част, стойте далеч от големите тикви, когато избирате тиква за ядене - 2 до 5 lbs е на прав път.

съхранение

Тиквата могат да се съхраняват за дълго време в хладно (идеално 50 до 60 градуса) сухо място. Поставете вестници под ръка само за всеки случай. След като тиквата е отворена, трябва да я използвате в рамките на няколко дни (или да я замразите), тъй като тя може бързо да се формова. Варени, това е добре в хладилника за 4 до 5 дни.

Основни техники за лесно готвене

За тиквено пюре: Запомни, първо го чухте тук: Не е нужно да отрежете тиква, преди да я изпечете. Аз не съм се шегувам. Просто го дръпнете с нож веднъж или два пъти, за да пропуснете парата, да сложите цялото мръсно нещо върху тавичка и да я изпечете в пещ при 350 F за около час, докато не можете лесно да залепите нож в нея. (След като трябваше да напусна в средата на това, затова изгасих фурната след 20 минути и когато се върнах няколко часа по-късно, тя беше напълно приготвена.) Охладете, после извадете семената и стърчащите неща с лъжица, или го издърпайте с щипци. Тя е толкова по-лесна, отколкото когато е сурова.

Ако искате парчета тиква, ще трябва да го нарязате сурово (макар че се чудех дали "par-roasting" ще работи, за да направи кожата по-лесна за навлизане). Или намерете магазин, където можете да го купите вече на парчета. Или помолете производителя на местния пазар да го направи.


Печене на семена; оставяйте ги да изсъхнат на хартиени кърпи, след което ги натрошете и ги осолете (и всички останали подправки, които искате) и бавно ги изпечете в 250 F фурна, докато миришат добре - около 45 до 60 минути. Разбъркайте ги на всеки 15 минути.

Начини да ядете тиква

Тиквата може да се използва във всяка рецепта за тиква и има дълбочина на вкус, която много други зимни тикви не правят. Разбира се, трябва да имаме тиквен пай, а моят нискокафяв тикван пай никога не успява да получи рапс. Ето някои други ниско-въглехидратни рецепти с тиква: