Безцветен тиквен рол с глутен и пълнеж със сирене

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 166

Мазнини - 14 гр

Карби - 8гр

Протеин - 4g

Общо време 38 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 18 мин
Сервирания 15

Знаете ли, че тиква е суперхрана ? Тя е пълна с витамини, антиоксиданти, калий и желязо. В комбинация с натурален подсладител и бадемово брашно, вместо брашно, тази глутенова тиква с пълнеж от кремообразно сирене е по-здрава версия на традиционната тиква. Ако искате да направите десерт, който можете да се насладите без вина, това е всичко.

Този тиквен рол замръзва също така добре, така че винаги можете да имате на ръка и да го издърпате за гости или семейство, когато те идват да посетят. То е вкусно поднесено със сметана и поръсена с препечени нарязани пекани и ще задоволи вашите сладки зъби и ще ви напълни (за разлика от други здравословни десерти), като помага да се контролира всякакво желание за захар.

Съставки

подготовка

  1. Предварително загрявайте фурната до 375 F. Поставете 10x15-инчов желеобразен ролков съд (предпочитан за неблагодарение) с пергаментова хартия. Можете да използвате маслото под него, поне около краищата, за да го "лепете", ако предпочитате. След това опечете и горната част на хартията.
  2. Смесете сухите съставки добре в електрическа смесителна купа. Добавете мокри съставки (тиква, яйца, масло и вода) и потавете за 2 до 3 минути. Изсипете в подготвен тиган.
  3. Намалете топлината на фурната до 350 F. Печете около 15 до 18 минути, докато клечката за зъби излезе чиста. Не искате върхът да се омазнее или тортата ще бъде твърде твърда, за да се търкаля.
  1. Охлажда се в тиган за около 5 минути. Поставете чиста кърпа за чай на гишето и поръсете с пудра захар - това не е задължително, но ще попречи на тортата да се прилепи към кърпата. Обърнете тавата върху горната част на кърпата и извадете тавичката. Внимателно отлепете пергаментната хартия. Сега, хвърлете тортата в кърпата, започвайки с дълга страна (така че тортата ще бъде дълга и тънка). Оставете да се охладят в продължение на 10 до 15 минути.
  2. Междувременно направете пълнежа: разбъркайте крема сирене, ванилия и сироп. Нагласете на вкус - ако искате пълнене сладко, можете да добавите малко повече сироп.
  3. Внимателно развъртете тортата, но не се опитвайте да я изравнявате напълно или има опасност от счупване. Разстелете пълненето на тортата и бавно въртете тортата обратно. Охладете напълно в хладилника преди нарязването.