Без глутен и по-ниско съдържание на въглехидрати пекански палачинки

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 517

Мазнини - 53гр

Въглехидрати - 13гр

Протеин - 6g

Общо време 25 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 15 мин
Сервирания 2 (по 3 палачинки)

Тиквени печени палачинки със сигурност ще донесат вкусната есен на масата за закуска, но кой казва, че трябва да изчакате есенния сезон, за да се насладите на това чудесно начало за вашата сутрин? Това ястие е без глутен, както и без вина, включително здравословни пекани и естествени подсладители. "Брашното" за тези палачинки е просто смлян пекан, който можете да приготвите в кухненски робот или блендер. (Те няма да се смилат толкова добре, колкото брашното - "храната" има дори по-големи "зърна" от царевичното брашно.) И вместо гранулирана бяла захар, тези палачинки ястия изискват естествен подсладител - или естествено подсладена джинджифил или вода, подсладител по ваш избор, като стевия. Защо да добавите джинджифил? Газираната напитка прави палачинките приятни и нежни. Просто не забравяйте да го добавите точно преди готвене на палачинки.

Съставки

подготовка

  1. Почистете пеканите в кухненския процесор. Добавете подправки, сол и прах за печене и импулс, докато се смесят добре. Прехвърлете тези сухи съставки в мерителна чаша или квадратна мерителна чаша с устна. (Забележка: Не се опитвайте да смесвате влажните съставки със сухата в процесора за приготвяне на храна - по някаква причина тестото става по-тънко.)
  2. Добавете консервираната тиква към купата и разбъркайте добре с вилица. Добавете джинджифила и подсладителя, ако използвате.
  1. Сложете тиган или нагревател с помощта на спрей за готвене и загрейте на средна температура; изсипете палачинково тесто, което прави 4-инчови кръгове. Оставете готвене, обръщане след мехурчета дупки в горната част на палачинка и ръба на палачинката изглежда малко суха. Кучете другата страна, докато дъното е леко златиста.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Тази версия на палачинка без глутен е само една от многото възможности за създаване на идеални палачинки без брашно. Подобно на тази рецепта, можете да използвате бадемовото брашно вместо брашното във всяка любима рецепта за палачинки. Също така можете да комбинирате кокосово брашно с белтъчини. За нещо малко по-различно, смесете яйцата с кремообразно сирене и го пригответе като палачинки. Просто, тези здравословни палачинки могат да бъдат част от менюто за закуска за идните години.

Ако планирате да сервирате палачинките с кървав сироп без захар , не добавяйте никакви допълнителни подсладители. При сервиране на палачинките, добавете допълнително 1 до 2 супени лъжици еквивалент на захар в заместител на захарта.