Естествено подсладен без глутен тиквен хляб

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 180

Мазнини - 14 гр

Въглехидрати - 9г

Протеин - 6g

Общо време 50 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 40 мин
Сервирания 12 (всеки един отрязък)

Тиквата е толкова добра за вас и често е съчетана с топли, утешителни подправки. Но може да се комбинира и с много захар и калории. Този естествено подсладен тиква хляб обаче използва неподсладено ябълково ястие вместо рафинирана захар и замества брашното с бадемово брашно, което прави рецептата без глутен.

Ябълковото яйце има намек за естествена сладост, без да се използва нито една от рафинираните захари, които обикновено използваме при печенето. Независимо от сладостта, цялата чаша ябълка завършва, като осигурява по-малко от 3 грама въглехидрати на парче, което го прави по-ниска въглехидрати рецепта. Разстелете този хляб с малко крема сирене и сервирайте чаша чай - чудесен за есенно-зимен следобед.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350 F. Намажете 9х5 инчов тиган.
  2. В една купа смесете заедно влажните съставки: тиква, ванилия, яйца, разтопено масло и ябълки.
  3. В отделна купа смесете сухите съставки: бадемово брашно, подправки, сол и бакпулвер.
  4. Комбинирайте мокрите и сухи съставки добре и ги изсипете в приготвен тиган. Разпръснете равномерно тестото.
  5. Печете за около 40 минути, докато средните извори се върнат на допир и клечка за зъби, излиза чист.
  1. Охладете за 15 до 20 минути, извадете хляба от тигана и поставете го в охладителната решетка. Охладете напълно преди нарязването.

Съвети за Състав и Съхранение

Въпреки че може да изглеждат подобни, консервираните тиквени и тиквени пайове са две различни неща. Консервираната тиква е просто пюре, докато пълненето с пай е добавило съставки като захарен сироп, сол, подправки, вода и естествени аромати. И това не е единствената разлика - обикновената тиква е много по-ниска в калориите, като 1 чаша идва на 81 калории, докато пълненето на пай има огромна 281 калории. Пълненето на тиква също има над тройни грама въглехидрати.

За да съхранявате тиквения хляб, след охлаждане обвийте в пластмасова обвивка и след това поставете в пластмасова торба за съхранение. Да се ​​съхранява при стайна температура до 2 дни или да се постави в хладилник до една седмица. Можете също да замразите тиквения хляб в продължение на 3 месеца; размразяване една нощ преди употреба.