Как да направим захар без захар или запазва

Вземете плодовете от плодове, опитайте и двата метода и вижте кое ви харесва най-доброто

Няма нищо особено като домашно конфитюр. Изглежда, че вкусът е толкова много, колкото плодовете, които идва от конфитюрите, които купувате в магазина. Ако направите своя собствена конфитюр или консерви е това, което винаги сте искали да опитате, но сте били обезсърчени от процеса, има два подхода, които трябва да се опитате да кипете и да добавите желатин.

Задръстванията не трябва да разбиват въглехидратите или захарната банка, но можете да ги направите и без захар.

Купуваното от магазините конфитюр е предимно захар, а всъщност конфитюрът е едно от онези неща, които са трудни да се направи без захар. Захарта придава сладкото си характерно усещане за уста и действа като консервант. Въпреки това можете успешно да направите захар без сладко или консерви, изисква търпение и малко експерименти.

Плодове на диета с ниско съдържание на въглехидрати

От всички плодове, плодове, като ягоди и къпини , са сред най -ниските в въглехидратите и захарта. Голямата новина е, че вкусът им е сладък и все още може да се насладите на диета с ниско съдържание на въглехидрати .

В разгара на сезона на зрънце, вземете апартамент от любимите си плодове. Яжте някои и се пригответе да запазите останалото.

Някои съображения преди да започнете

Тъй като захарта е обикновено това, което запазва конфитюра, и вие отивате за безплатна захар версия, вие ще искате да направите "фризери конфитюр", за да се запази по-дълго от няколко седмици. Обикновено тя ще остане в хладилника в продължение на две седмици, но всяко конфитюр, който искате да оставите по-дълго от това, трябва да се съхранява във фризера.

Захарното сладко в магазините може да остане на рафта заради добавените консерванти.

Друга съставка в повечето конфитюри е търговски пектин, който има захар в него. Някои плодове, като например сливи, имат достатъчно естествено срещащи се пектини, това е естествен сгъстител, който не е необходимо да добавяте, но плодовете обикновено се нуждаят от добавяне на пектин.

Черните боровинки имат някои свои собствени пектини, но ягодите по същество нямат. Без комерсиален пектин няма захар, но понякога е трудно да се намери.

Има няколко метода за правене на конфитюри и консерви. Нека да разгледаме метода на кипене и използването на желатин. Можете да опитате и двете и да правите сравнения едно до друго.

Сварете го (използвайте къпини)

Опитайте най-простият метод първо, кипене. Вземете две чаши плодове, добавете малко вода и изкуствен подсладител , подобно на течната форма на Splenda, която няма аромат и допълнителни въглехидрати от прахообразната форма, и варете плодовете, докато намалят. Естественият пектин в къпини спомага за производството на концентрирано, разяждащо се пюре. Две чаши плодове дават 1/2 чаша сладко.

Използвайки метода на кипене, резултатът не е като "jammy", както другите методи, той е по-скоро като разпространение. Но това е най-лесният начин. Може би поради липсата на пектин, ягоди не са добри с тази техника. Ако искате да опитате да използвате ягоди вместо къпини, най-добре е да добавите към рецептата рекламен, без захар пектин.

Използвайте Желатин

Можете да направите конфитюр от ягоди, без захар, като използвате ягода Jell-O , но ако искате ароматът на пресните плодове да бъде звезда, използвайте нежелан желатин.

За къпини ви трябва малко по-малко от пакет, като малко по-малко от 2 супени лъжици, който работи добре за две чаши къпини, смесени с 2/3 чаша вода и подсладител на вкус. Сварете го, добавете желатин. Тази смес произвежда малко по-малко от чаша и половина конфитюр. Консистенцията е добра, тя е малко "подскачащи" и трябва да се разбърква, създавайки надеждно и разпространено конфитюр.

Отново, ягоди не се пада, както добре, може би поради липсата на естествен пектин, но ягоди все още работят. Използвайте пълен пакет желатин, малко повече от 2 супени лъжици, за 1 чаша пюре, произведено чрез смесване на 2 чаши нарязани ягоди с половин чаша вода.

Вкусът е добър, той се разпръсква, но консистенцията е до известна степен липсва. Експериментацията е ключова, можете да опитате различни времена на готвене, за да видите дали можете да получите правилната последователност.