Как да разкараме мазнините в бедрата

Домашни лечения, неинвазивни и хирургически методи, за да се отървете от бедрената мастна тъкан

Вие сте една от безбройните жени (и мъже), които се опитват да разберат как да губят мазнини в бедрата? Диетата, упражненията и козметичната индустрия са пълни с лечения за намаляване на мастната тъкан на бедрата. Но много малко от тях работят. Медицинските и хирургичните методи са по-ефективни, но могат да бъдат скъпи и да носят известни рискове.

Изброените по-долу са различните начини да получите по-тънки бедра в ред от най-скъпите до най-евтините. Някои от тях са домашни лечения, които не вземат никакви пари, но може и да не са ефективни. Други са скъпи хирургични третирания за мастна тъкан, които са скъпи, но са показали добри резултати. Оценявайте всичките си избори, преди да вземете решение за най-добрия начин за вас.

Медицински процедури, за да се отървете от бедрената мастна тъкан

istockphoto

Медицинското лечение на мазнините в бедрата вероятно ще бъде ефективно, но няма решение за едно цяло, тъй като има няколко различни области на безпокойство в горната част на крака.

Например, вътрешните бедра са проблем за много жени. За други, външните бедра (или седалките) са проблематични. Някои жени търсят решения за целулита . И накрая, много жени не харесват джоба на мазнини, което седи над коляното.

И така, как се справяте с всички или всички тези проблеми? Първото нещо, казва д-р Даниел Маман от 740 парк пластична хирургия е да се обърне внимание на качеството на кожата. Д-р Маман е квалифициран пластичен хирург, сертифициран по борда на Харвард, който помага на мъжете и жените да се занимават с проблеми с мастната тъкан, както при хирургични, така и при нехирургични лечения. Той казва, че бедрата са трудни за лечение, защото качеството на кожата в тази област е уникално.

"Кожата на горния крак е с лоша еластичност и лошо разтягане", казва той. Той също така казва, че кожата в тази област е по-тънка от кожата в други части на тялото. Поради тази причина, просто премахването на неправилно поставените мазнини не винаги решава проблема.

Ако проблемът е просто дебел и джобът на мазнините е малък, казва той, тогава лечение като Coolsculpting работи за много пациенти. Ако площта на неправилно поставената мазнина е по-голяма, тогава площта ще се нуждае от липосукция. Въпреки това, той предупреждава, че ако просто премахнете мазнините, без да имате предвид състоянието на кожата, тогава кожата може да не се свие и ще останете с нов проблем на увисналата кожа.

Независимо дали избирате хирургични или нехирургични медицински процедури, за да отслабнете краката си, важно е да поддържате очакванията под контрол.

Трети мазнини лечение (хирургически)

Ако решите да се подложите на операция за по-тънки бедра, вашият избор включва липосукция или комбинация от лечения, наречени бедра.

Въпреки че тези лечения вероятно ще са ефективни при намаляването на мастната тъкан, процедурите са скъпи и носят известен риск. Рискът от липосукция включва усложнения като болка, подуване, прекомерно кървене и промени в усещането за кожата. Също така е възможно да получите асиметричен (неравномерен) резултат.

Разходите за Вашата процедура ще зависят от няколко променливи, но тъй като процедурите се извършват от хирург, в хирургическо съоръжение и при известно ниво на успокояване, има много различни такси, които трябва да се вземат под внимание. Общата цена може да варира от $ 6000 до $ 10 000 или повече, в зависимост от много фактори.

Трети мазнини лечение (не-хирургически)

Ако не искате да отидете под ножа за по-крехки крака, има няколко процедури за извайване на тялото, от които да избирате. Най-често се използват охлаждащи методи (криолиполиза), лазери (топлина) или ултразвук, за да се намали мастната тъкан в конкретни, насочени области като бедрата. Според д-р Маман, лечения като "Хладноклетъчен" осигуряват резултат, който е около 20-30% толкова ефективен, колкото хирургията (липосукция).

Това не са единствените нехирургични лечения, но те са най-популярните лечения, които вероятно ще намерите във вашия район. Съществуват и домашни устройства за блокиране на мазнини, които твърдят, че водят до подобни резултати, но прегледите на устройствата като цяло не са добри.

Също така е важно да се отбележи, че леченията, за да се отървете от мастната тъкан, няма да се отървете от целулита. Има различни процедури за управление на разочароващото (но нормално) състояние на кожата.

Упражнения за по-тънки бедра

Упражнението може да ви помогне да оформите краката, но може да не помагате на краката си да станат по-тънки. Когато стартирате програма за изгаряне на калории с редовни тренировки - дори ако се съсредоточите върху упражненията за краката - ще видите промени в цялото си тяло, а не само в една област.

Джесика Осбърн, фитнес треньор, бивш Радио Сити Роккет и собственик на Савитри Йога + Фитнес в Ню Йорк работи с клиенти, за да им помогне да извадят дългите, стройни крака на танцьор. Но тя казва, че е невъзможно да се забележи намаляване или отслабване от една област като бедрата. Вместо това, тя препоръчва "кардио-ампус" тренировки, които горят калории за загуба на мазнини по цялото тяло. Тя включва също и тренировка за сила, за да оформят квадрицепсите (предната част на бедрото) и hamstring (задната част на бедрото).

И така, какви са най-добрите упражнения за получаване на тънки бедра? "Ключалки, пасища и ходене нагоре по стълбите", казва Осбърн, "това са три неща, които можете да правите всеки ден, без значение колко сте зает." В класа си Savitri Barre Sculpt тя използва клякания, подложки и тонове упражнения, които възпроизвеждат функционалните движения , които правим в ежедневието.

"Време е да спрем да седим в бедрата си (забелязвайте как стоите, когато сте отпуснати) и да започнете наистина да използвате нашите крака и нашите кифли. Няколко набори от lunges и клякам на ден с някои импулси в края, в допълнение да избереш стълбите, може да направи голяма разлика в начина, по който се чувстваш и в начина, по който изглеждаш. "

Диети трикове, за да получите по-леки крака

Може да видите най-големите промени в краката си, като промените диетата си. Въпреки че упражненията могат да изгарят калории, загубата на мазнини е най-вероятно да се случи, когато промените ежедневните хранителни навици.

"Нарежете захарта, намалете алкохола , пийте водата си и ежедневно физически - това са ключовете за целите на краката ви", казва Осбърн.

И добрата новина е, че не е нужно да отидете на строга диета, за да видите резултатите. Просто отрязване на нишестени, рафинирани въглехидрати може да помогне за облекчаване на подуване, което може да накара бедрата ви да се почувстват по-дебели.

В дългосрочен план програмата за здравословно хранене, която включва слаби протеини, здравословни мазнини в умерени темпове и изобилие от плодове и зеленчуци, вероятно ще ви даде по-слабо, по-здраво тяло и по-тънки бедра. Намалете приема на празни калории и поддържайте контролирани размери на порциите, за да постигнете здравословно телесно тегло.

Ако не сте сигурни откъде да започнете, запазете дневник за храна за една седмица, за да видите колко калории обикновено ядете всеки ден. След това сравнете това число с броя на калориите, които изгаряте всеки ден . Ако ядете повече от необходимото, използвайте калориен калкулатор, за да получите персонализирана ежедневна калорична цел за отслабване.

Гардероб трикове, за да направят бедрата изглеждат по-тънки

Най-лесният начин да се "отървете" от мазнините на бедрата е да ги прикриете с интелигентни гардеробни трикове. Вероятно имате предмети в гардероба, които могат да направят краката ви да изглеждат по-дълго и бедрата Ви изглеждат по-тънки.

Опитайте да увеличите доверието на тялото си с някоя от тези хакове за стил:

Словото от

Ако не харесвате вида на бедрата си, е умно да опитате традиционни методи като диета и упражнения, за да промените начина, по който изглеждат. Но ако сте се опитали да загубите мастната тъкан без успех и неприятното място ви притеснява, тогава може да искате да помислите за медицинско лечение. Останете в безопасност, като изберете сертифициран дерматолог или пластичен хирург, който има опит с различни лечения и може да ви предложи най-доброто лечение за Вас. След това поддържайте теглото си стабилно, след като процедурата приключи, за да запазите резултатите си.