Супер лесна 5-минутна рецепта Guacamole

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 178

Мазнини - 15 гр

Карби - 12гр

Протеин - 3g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 4

Независимо дали гледате голямата игра, организирате лятно барбекю или правите топинги за нощта на тако, да имате безупречна рецепта за гуакамоле, която е лесна и вкусна, е победа за всеки готвач вкъщи. Проблемът с повечето рецепти за гуакамоли обаче е, че тъй като авокадото се различава по размери и разновидности, рецептата често ще се окаже различна - прекалено много подправки или цитрусови плодове или може би не достатъчно. Номерът е да прецизирате съставките по ваш вкус. Така че не се колебайте да настроите измерванията на съставките според вашите предпочитания. И въпреки че това е направено с такива комбинации като чесън на прах и салса от буркан, резултатите винаги впечатляват. Но, разбира се, можете да замените с нарязан пресен чесън и домашна салса, ако желаете.

Съставки

подготовка

  1. Нарежете авокадото наполовина, издърпайте ямата (леко изтеглете външната част на авокадото, докато ямата изскочи) и изсипете плътта в купа.
  2. Добавете лимон или лимонов сок, салса и чесън на прах. Разбъркайте го заедно с вилица, докато не постигнете съгласието, което предпочитате.
  3. Добавете щипка сол и вкус. Ако не можете да опитате много авокадо, добавете малко повече сол. Ако е малко плосък, дриблирайте в малко повече лимонов или лименен сок. Ако това не е достатъчно пикантно, добавете още малко салса. Опитайте повече чесън на прах, за да видите как това го променя. Играйте с него и ще откриете "идеалния баланс на гуака". Това е тайната на отличния гуакамол.
  1. Разбъркайте в кориандър и лук в края, ако използвате. До третия път, когато правите тази рецепта, няма да се притеснявате за измерване - просто ще слагате съставките и ще започнете дегустация.

Предложения за сервиране

Гуакамоле е чудесен начин да получите много здравословни мазнини и фибри във вашата диета. За здравословна закуска с ниско съдържание на въглехидрати я поднесейте със зеленчуци, като например краставици , ленти с камбанови пиперки или джакама . Също така, опитайте с fajitas или nachos.