Поддържане на място с интервални тренировки през ваканционния сезон

Вътрешни ваканционни фитнес решения

Ако искате да отстраните тренировката си в даден момент през годината, това вероятно ще бъде по време на празничния сезон. Между плановете за пътуване , детските училищни дейности, семейни събирания, пазаруване, готвене и посещение на различни празнични партита, вашият график се затваря с нови задължения, което улеснява тласъкът на тренировките.

Но ето защо не трябва да изкоренявате вашата тренировка тази година, особено през празничния сезон:

  1. Упражнение е облекчаване на стреса . Дори ако обичате празниците, то може да бъде стресиращо. Вижте списъка с причините по-горе.
  2. Упражнението помага за противозачатъчно натоварване . Ваканционният сезон е времето на годината, когато най-вероятно ще се насладите на няколко допълнителни коктейла, на сладкото бонбонче за коледни празници и на справедливия си дял от пуйка и шунка. Докато все още трябва да се приближавате към тази храна с умереност, стига да поддържате рутинна тренировка, можете да се чувствате уверени, че допълнителното потребление на калории няма да отмени цялата упорита работа, която сте направили през годината.
  3. Упражнението ви държи в центъра и на път . Когато всичко в живота ви се хвърли малко на разстояние от курса, това е невероятно балансиране, за да имате една или две процедури, които ви помагат да поддържате чувство за нормалност. Поддържайки седмичната тренировка, ще можете да се пренесете удобно през празничния сезон и в новата година, без да се налага да опитате отново да калибрирате живота си след 1 януари.
  1. Упражнението увеличава настроението . Разбира се, празниците трябва да са щастливи, но колко често сте се озовали на съпруга или се чувствате раздразнени от децата си, само защото животът ви се чувства безпомощен? Упражненията освобождават ендорфини, които могат да повишат настроението и да ви помогнат да поддържате положителна перспектива.
  2. Упражнението подобрява производителността. Хората, които упражняват редовно, имат по-добър психически фокус и са по-продуктивни от тези, които упражняват рядко. Когато имате много на чинията си, стискането на фитнес във вашия ден наистина може да ви помогне да се справите с всичко останало по-ефективно.

Как да направите ваканция Фитнес рутинна работа

Използвайте тази интервална тренировка

Като пример за типа програма за интервали за обучение, която трябва да следвате, опитайте тази рутина на базата на интервали, базирани на Tabata .

Табат тренировка

Когато правите тренировка за Tabata, задайте таймер Tabata на вашия компютър или смартфон, така че да ви даде осем интервални периода, всяка с 20 секунди работа и 10 секунди почивка. С други думи, ще извършите 20 секунди работа, след това ще почивате за 10 секунди, повтаряйки този цикъл общо осем пъти. Всяка Tabata трае общо четири минути.

Тази тренировка на Tabata включва четири, четири минути Tabata.

Табат # 1: Скейтъри

Tabata # 2: Планински катерачи

Табат # 3: магъсти

Tabata # 4: Мечките на мечките

Източници:

Балчин R, Linde J, Blackhurst D, Rauch HG. "Изпотяване на депресията? Влиянието на интензивното упражнение върху депресията." Журнал на афективните разстройства . http://www.jad-journal.com/article/S0165-0327(16)30085-4/abstract. Vol. 200 pg. 218-221. Август 2016 г.

> Kongstad MB, Christensen JR, Sjogaard G, Sogaard К. "Ефектът от физическата фитнес и тренировки за физически упражнения върху производителността на труда сред здравните работници". 20-ти годишен конгрес на Европейския колеж по спортна наука. http://www.forskningsdatabasen.dk/en/catalog/2284001709. 2015.