Крафт за премахване на изкуствени багрила, консерванти от макарони и сирене

Понякога се получава малко по-оранжево. Крафт Фуудс обяви, че променя рецептата на икономните си макарони и сирена, премахвайки синтетичните цветове и изкуствените консерванти в началото на 2016 г. за потребителите в САЩ и до края на 2016 г. за потребителите в Канада.

"Започвайки през януари 2016 г., оригиналните Kraft Macaroni & Cheese в САЩ вече няма да се правят с изкуствени консерванти или синтетични цветове, докато все още се доставя същият страхотен вкус, който хората познават и обичат от емблематичната" синя кутия ". в прессъобщение.

Вместо това, цветът и вкусът на популярната вечеря ще дойдат от подправки като червен пипер, анато и куркума.

"Тези промени в рецептата са последните стъпки в пътуването на Kraft Mac & Cheese, за да удовлетворят потребителите с актуализации на тенденциите, за да отговорят на промените в начина на живот и нуждите на потребителите."

Крафт казва, че продуктът ще изглежда и вкусва същата като оригинала.

"Слушането, обширните проучвания и непрекъснатото усъвършенстване са част от 75-годишното наследство на Kraft Mac & Cheese. От опаковки като удобни чаши до продукти като Deluxe, Organic и Whole Grain за светлинни препарати, ние внедрихме тази икона годините, за да остане любимата Mac & Cheese на Северна Америка ", каза Шмелтър.

Приемането на някои от признанията за промяната в рецептата е блогърът Вани Хари, известен също като The Food Babe. Хари създаде петиция на Change.org, която има над 360 000 подписа, питайки Крафт за "всички опасни изкуствени оцветители от линията на макароните и сиренето".

От петицията:

Крафт макарони и сирене в САЩ съдържат изкуствени оцветители за храни Жълт 5 и Жълт 6. Тези ненужни - но потенциално вредни - багрила не са в Kraft Macaroni и Cheese в други страни, включително в Обединеното кралство, тъй като са били отстранени поради извинение на потребителите. Крафт преформулира продукта си за Обединеното кралство, но не и за своите американски граждани.

"Крафт премахва всички изкуствени оцветители за храни от всякакъв вид мака и сирене до 2016 г. Милиони семейства в Съединените щати и Канада най-накрая ще получат същите по-сигурни версии, които имат е на разположение в Европа от години.Двойният стандарт накрая завършва за един емблематичен продукт и се надяваме, че още няколко.Монтън кутии Kraft Mac & Cheese се продават всеки ден - това е много изкуствено боядисване на храните, най-накрая се елиминира от Северна Америка храна Ние имаме много повече работа в тази област, но правим сериозен напредък. "

Майкъл Джейкъбсън, изпълнителен директор на Центъра за наука, каза пред " САЩ Днес" , че петицията и активността на Хари определено са повлияли на промяната.

"Това изпраща сигнал на американските компании, че хранителните бои са от 50-те години на миналия век и хората искат по-естествени храни", каза той.

В прессъобщението Крафт заяви, че преходът към новата рецепта е в работата за известно време и е резултат от задълбочено изследване, както и от разговор с потребителите.

"Ние се срещнахме със семейства в домовете си и ги видяхме как се подготвят Kraft Mac & Cheese в кухнята им. Те ни казаха, че искат да се чувстват добре с храната, която ядат и да обслужват семействата си, включително всичко от подобреното хранене до по-простите съставки" каза Триона Schmelter, вицепрезидент на маркетинга, хранене.

"Те също така ни казаха, че няма да компрометират вкуса на техния Mac & Cheese - и ние също няма да го направим. Затова работихме неуморно, за да намерим правилната рецепта, която ще харесат феновете ни".