Как точно е вашият фитнес за определяне на калориите?

Поставяне на проследяване на калориите в теста

Ако плащате големи долари за фитнес банда или монитор за активност, свързан с приложението, брои ли се калориите, изгорени с по-голяма точност от педометъра от 25 щ.д.? Изследователи от щатския университет в Айова проверяват популярни фитнес групи и монитори за активност, за да видят дали техният брой калории съответства на чувствителен метаболитен системен монитор.

Изследователите искаха да видят колко точни са те не само за тренировка, но и по време на разнообразието от дейности, които правим през целия ден.

Използват 30 мъже и 30 жени и 69-минутен период от 13 различни дейности. Те включват бягане на бягаща пътечка, игра на тенис на Wii, работа с компютър и играене на баскетбол - светлина чрез енергична активност.

Всички монитори, тествани, проследяват стъпките и калориите, както и евтините педометри. Но повечето добавят други функции и проследяват данни за приложение или уеб сайт.

Дейност Монитори, тествани за точност на калориите:

Трябва ли да се доверите на вашия фитнес канал Калория граф?

Дори и най-точният монитор за действие или крачкомер имаше 10% грешка. Ако се стремите да определите точно точността, за да съчетаете изгорените калории спрямо калориите, които ядете, не забравяйте да си направите тази разлика. Сравнете това, което виждате на монитора на активността си с калорична диаграма .

Ако има някакъв комфорт, калориите, записани в монитор за активност, вероятно ще бъдат много по-точни от това, което може да видите на дисплея с калории на бягаща пътека , велоергометър или елиптична машина. Тези често не отчитат телесното тегло, което е голям фактор за разходите за енергия.

Изследователите отбелязват, че хората обикновено надценяват калориите, които изгарят, така че наблюдателят на дейността най-малкото ще осигури обективно измерване. Въпреки че може да не е напълно точна, тя бие предписанията, които правим, за да оправдаем това, което ядем.

Отвъд проследяването на калориите, няколко от тези монитори за активност имат функции за проследяване на диетата, така че да можете да регистрирате приема на храна и да я сравнявате с калориите, които изгаряте през целия ден.

Проследяване на вашата диета точно е вероятно още по-критично за загуба на тегло, отколкото проследяване на изгорени калории. Fitbit и Jawbone UP имат добра интеграция на проследяването на диетата с техните приложения и / или лични уеб табла за управление.

> Източник:

> Лий JM, Ким Y, Welk GJ. Валидност на монитори за физическа активност на потребителите. Медицина и наука в спорта и физическото възпитание , септември 2014 г. Том 46, брой 9, стр. 1840-1848. doi: 10.1249 / MSS.0000000000000287