Природните подсладители се считат за добавени захар?

Търсите всички естествени алтернативи на обикновената стара захар? Вие не сте сами: Заместителите на захарта са гореща тема! Тук е 411 на естествени подсладители, включително и любимия ми естествен не-калориен подсладител!

Захарна тръстика

От всички алтернативи на традиционната захар, сортовете от тръстика са най-сходни: всъщност е по-малко преработена бяла захар. Тъй като преминава през по-малко химическа обработка, органичната захар от тръстика обикновено се счита за по-естествена от рафинираната бяла захар.

Тя също има тенденция да има малко по-тъмен цвят. (Но това е различно от кафява захар, която е само рафинирана бяла захар с добавена меласа.) Захар от захарна тръстика има около 45 калории на супена лъжица, точно като тази бяла захар, седнала във вашия шкаф.

Какво за агаве сироп?

Агавеният сироп е друг подсладител, който често се счита за по-естествен от рафинираната бяла захар. Също известен като агаве нектар, той идва от растението агаве - макар че минава през някаква обработка, преди да стигне до бутилката на рафтовете на магазините. Агаве сироп има около 60 калории на супена лъжица, в сравнение с 45 калории в същото количество рафинирана или захарна тръстика. Но това е по-сладко от обикновената захар: Това отнема само около 2/3 чаша агаве сироп, за да се равнява на сладостта в чаша обикновена захар. Това означава, че същото количество сладост ще ви струва същото количество калории. Защо да изберете агав над рафинирана захар? Някои хора го предпочитат, защото имат по-нисък гликемичен индекс и консумирането на храни с високи гликемични показатели е свързано със сърдечни заболявания и диабет.

Долен ред

Рафинирана бяла захар, тръстикова захар и сироп от агаве са всички добавени захари. И яденето на твърде много добавена захар от всякакъв вид може да бъде вредно за вашето здраве. Според Американската сърдечна асоциация жените трябва да консумират не повече от 6 супени лъжици добавена захар на ден, а мъжете трябва да консумират не повече от 9 супени лъжици.

Органичната захар от захарна тръстика и агавеният сироп определено се броят за тези суми. Ако сте загрижени за приема на захар или искате да намалите захарта от ежедневната си диета , естествените некалорични подсладители като стевия могат да бъдат добър вариант.

За разлика от другите, за които говорихме, стевия е практически без калории. И за разлика от сукралозата (Splenda) и аспартама (Equal), това е напълно естествено. Поради тези причини мисля, че това е най-добрият заместител на захарта около: Това е добре за управление на теглото и намалява риска за здравето, който идва с твърде много добавена захар. Моята марка е Truvia, подсладител на базата на стевиа, който има много вкус на захар. Използвам го в напитки, овесени ядки и дори десертни рецепти. Повече за тези по-долу!

И ако искате да задоволите сладкия си зъб с природна захар, отидете на пресни плодове! Те са здрави и страхотни за отслабване.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!