Закупуване на протеини на бюджет

Протеинът може да бъде най-скъпият компонент от вашата диета. Важно е да получите достатъчно протеин, но няма нужда да го претоварвате. Добра идея е да се запознаете с колко протеини се нуждаете ежедневно , така че да можете да изчислите колко ще струва.

Разходите за всеки грам протеин са един от начините за сравняване на различни източници. Разходите ще варират в зависимост от местоположението ви и настоящите пазарни сили.

Класацията, използвана тук, е моментна снимка на едно място по едно и също време, но дава представа защо някои високопротеинови храни са по-скъпи от други.

За да се улесни сравнението, се сравняват само непреработени храни, с изключение на някои от обработените соеви продукти, като тофу, и изсушени соеви продукти като TVP .

Извара от месо и домашни птици

Това са най-лесните за разбиране. С изключение на много мазни разфасовки от месо, което ще има малко по-малко протеини, една унция месо или домашни птици има около 7 грама протеин за унция. Рибата, която е по-малко гъста, има малко по-малко протеини - по-близо до 6 грама на унция за повечето риби. Изключение е "meatier" риба като риба тон, която е близо до 7 грама.

Как можеш да кажеш колко струва един грам протеин? За всеки долар на килограм цената на месото, един грам протеин ще струва малко по-малко от една стотинка (0,9 цента, за да бъдем точни). Така че, ако разфасоването на месо струва $ 4 на килограм, протеинът е 3,6 цента на грам.

Ако струва $ 5,60 на паунд, протеинът е 5 цента на грам. При $ 10 на килограм протеинът струва почти 9 цента на грам.

Обезкостени кости

Колко допълнително струва да се получи обезкостено пиле? С костта, тя струва по-малко на паунд, но плащате за костта. Също така смятайте, че ако изхвърлите кожата, все още плащате за нея, ако не купувате продукти без кожа.

Средната половина от пилешка гърда е около 1/4 до 1/3 от паунда (4 до 5 унции) от кост и хрущял. Това означава, че около една трета от костната гърда е негодни за консумация. Ако купувате килограм кости в гърдите, всъщност получавате около 2/3 килограм годни за консумация пилета. Какво означава това по отношение на разходите? Ако обезкослените гърди са с по-малко от 50% повече от костите в гърдите, те са добра сделка. Често няма да видите този вид продажба, но когато го направите, струва си да се заредите.

За разлика от пилето, костта се показва в повечето разфасовки от говеждо и свинско месо и можете по-лесно да прецените колко не може да се използва.

Научете се да отрежете и кокате си пиле себе си

Често ще видите страхотни цени за цели пилета. Те са много по-евтини от сумата от техните части. Струва си да се научите как да се отделя пилешкото месо и дори да се отстрани месото от костите. Най-добрият начин да направите това е да вземете класа, но има много онлайн видеоклипове, които да ви помогнат.

Източници на протеини, различни от месото

Неметалните източници на протеини често, но не винаги, са по-евтини на грам протеин. Цените за тези стоки не са се променили много за едно десетилетие, въпреки че това може да се промени по всяко време. Нека да разгледаме някои примери:

Съхранение на протеини

Един от проблемите с протеинови източници е, че повечето от тях са доста нетрайни. Не забравяйте да ги охладите или замразите, веднага щом ги върнете вкъщи. Почти всички протеини замръзват добре, така че можете да купувате в насипно състояние, когато има продажби.