Актуализации на диетата на South Beach

Ограничените ограничения и препоръчителните храни са разширени

" South Beach Diet " книгата е публикувана за първи път през 2003 г. и се превръща в непосредствен бестселър, който продава над 8 милиона копия и води до закупуването на компанията от Nutrisystem през 2015 г.

Диетата има три етапа, известни като фази, по време на които пропорцията на въглехидратите постепенно се увеличава, докато пропорциите на мазнините и протеините се намаляват едновременно.

Диетата се състои от списък на препоръчваните храни, като например постно месо, зеленчуци и "добри" (предимно мононенаситени ) мазнини.

Диетата на South Beach се основава на три хранения на ден и не ограничава приема на калории. Тя се различава от другите диети с ниско съдържание на въглехидрати, тъй като не изисква диети да изрежат въглехидратите изцяло или дори да измерват приема си. Вместо това диетата включва храни с нисък гликемичен индекс (GI) , които имат по-малко влияние върху нивата на кръвната захар.

От въвеждането си през 2003 г., South Beach Diet преминава през няколко актуализации, най-новата от които е пусната заедно с публикуването на "The South Beach Diet Supercharged: по-бързо отслабване и по-добро здраве за живот" през 2008 година.

Ето някои от най-големите промени в диетата на South Beach, които трябва да сте наясно:

Допълнително мляко е позволено

Диетата на "Саут Бийч" по-рано призова за изключване на всички млечни продукти във фаза 1, с изключение на малко количество мазнини без мазнини, без мазнини, 1% или соево мляко за кафе.

Списъкът оттогава е разширен, така че дневната надбавка по време на Фаза 1 сега включва:

Можете да консумирате цялото количество млечни продукти в едно хранене или да ги разпределите през деня.

Без ограничения върху домати и лук

Докато домата първоначално е била ограничена в диетата на South Beach, те вече могат да се консумират във всякакво количество по време на която и да е фаза на диетата. По същия начин лукът е ограничен само до половината от лука на ден. Те вече могат да се консумират във всякаква сума по време на която и да е фаза от диетата на South Beach.

Морковете са разрешени

Преди това морковите са били в списъка "Храни за избягване" в първите две фази, докато приемането им е ограничено във фаза 3 . Това ограничение оттогава е било коригирано и сега можете да се насладите на моркови заедно с всички други зеленчуци, започвайки от Фаза 2 .

Препълнен списък на храните

Докато принципите на диетата на South Beach остават непроменени, версията за 2008 г. актуализирана преразглежда и разширява списъка с препоръчваната храна за всички фази. В допълнение към горепосочените храни можете да консумирате: