Има ли Малина Кетон насърчаване на Отслабване?

Малина кетон се продава като помощ за отслабване, която можете да намерите в повечето магазини, които носят хранителни добавки. Това е ароматно съединение, намиращо се в червени малини, които се екстрахират и се използват в парфюмите и козметиката, а също така се използва като ароматизиращо средство при някои плодови ароматизирани храни. Тя работи добре за тези цели, но често се изявява като полумагически помощ за отслабване.

Работи ли? Кой знае. Има много малко научни доказателства, които показват, дали тя работи за хората или не.

Лабораторни изследвания и какво означават

Някои изследвания на кетон от малини са направени в лаборатории. Мишките получават кедрон от малина и изглежда, че предотвратяват натрупването на тегло, когато малките гризачи са хранени с високо съдържание на мазнини. Очевидно ефектите против затлъстяването се дължат на стимулиране на липолизата (което е начинът, по който тялото разгражда мазнините в мастните клетки, наречени адипоцити) както в редовната мастна тъкан, така и в кафявата мастна тъкан. Той също така потиска освобождаването на панкреатичната липаза, храносмилателния ензим, необходим за разграждането на хранителните мазнини, така че те да могат да се абсорбират през тънката чревна стена.

Но това изследване се прави на мишки. Ние сме хора, а не гризачи. Имаме различна физиология и различни емоционални причини за ядене (или не ядене) на мазнини и други храни. Така че, само защото мишките не са получили мазнини, не означава, че кетонът от малини ще работи по същия начин при хората.

Нуждаем се от реални клинични изследвания с хора, за да знаем това, и не мога да намеря изследване на хората.

Така че ще ви нарани ли да вземете малинов кетон? Вероятно не. Ще ви помогне ли да отслабнете? Не знам, но се съмнявам. Повече от вероятно ще направи портфейла ви малко по-лек.

Какво трябва да знаете, преди да опитате кедрон от малина

Естественият кетон от малина е скъп, затова производителите не могат лесно да си купят достатъчно на разумна цена.

Повечето от кетонните продукти от малини са изкуствено създадени от други съставки. Не се заблуждавайте от етикета - може да има думи като "естествено" и "високо качество", дори ако продуктът съдържа само изкуствен кексон от малина.

Тъй като няма надеждни доказателства, които да подкрепят твърденията, че това ще ви помогне да отслабнете (независимо дали търсите натурален или изкуствен кексон от малини), все пак ще трябва да намалите калориите или да упражнявате повече, ако искате да отслабнете.

Не можете ли просто да ядете много малини?

Съмнявам се, че можете да ядете достатъчно малини всеки ден, за да получите достатъчно от малинов кетон, но малините са с ниско съдържание на калории и отличен източник на витамини и фибри. Хранене с малини може да ви помогне да отслабнете, ако ги ядете, вместо по-високи калории десерти и третира. Според Академията по хранене и диететика повечето хора не ядат достатъчно плодове и зеленчуци всеки ден, така че яденето на малини може да ви помогне да увеличите приема.

Източници:

Моримото С, Сатох Я, Хара М, Инуе С, Цууита Т, Окуда Х. "Действие против затлъстяване на кетон от малини". Life Sci. 2005 27 май; 77 (2): 194-204.

Природни лекарства, професионална монография. "Малина Кетон".