9 Последни минути маратон съвети

Вашият маратон тренировка е направено и вие сте броене на дните, докато не сте в началото на началната линия на вашия маратон. Вижте тези съвети преди състезанието, за да сте сигурни, че имате най-доброто възможно преживяване за маратон.

1 - Носете любимите си дрехи

Крис Лескински

Може да се изкушавате да носите нови обувки или дрехи, защото мислите, че те могат да подобрят представянето на вашите раси. Трябва обаче да си спомните златото правило на маратонинга: Нищо ново в състезателния ден. Вашите дълги писти са вашата възможност да взимате решения за вашите расови съоръжения. Не правете грешката да носите нови дрехи или обувки. Никога не знаеш дали дрехите или обувките ще те разтъркат по грешен път и ще доведат до измами, мехури или други проблеми. Придържайте се към това, което знаете, за да няма изненади.

2 - Придържайте се към познатите храни

Правилото "нищо ново в деня на състезанието" важи и за вашето хранене и хидратация. Водете се до състезанието и се придържайте към познатите си предизборни ястия. Не експериментирайте с нови храни, защото мислите, че те могат да подобрят ефективността ви. По време на състезанието, ядете същите гелове, барове или други храни, които сте използвали при обучение. Миля 18 не е идеалното време да разберете, че определена храна не седи добре в стомаха ви.

3 - Подгответе екипа си за поддръжка

Да бъдеш зрител на маратона също е упорита работа, затова се уверете, че членовете на вашето семейство и приятелите ви са готови за няколко часа на развеселяване и подкрепа. Споделете тези съвети с маратон зрителите с тях, за да знаят какво да очакват и да имат всичко, от което се нуждаят. Ако вашите приятели искат да направят някои знаци, ето някои съвети за вдъхновяващи знаци за маратон или някои забавни знаци за маратон .

4 - Финализирайте Вашия дневен план за транспорт

Уверете се, че знаете точно как се стига до състезанието, къде ще паркирате или дали ще използвате обществен транспорт. Разгледайте уеб сайта на маратона за препоръки как да стигнете до там и проверете дали има затваряне на пътя, което ще повлияе на вашите планове за пътуване. Ето няколко съвета за вашата маратонова сутрин .

5 - Планирайте да отидете там рано

Дайте си достатъчно време, за да стигнете до състезанието. Ще трябва да си отделите време да използвате портата-гърненце (линиите могат да бъдат много дълги), да проверите чантата си и да откриете колата си (ако състезанието ги има). Говорете с други състезатели, които са направили състезанието през предходните години (или прочетете прегледите на уебсайтове), за да разберете колко рано те препоръчват да започнете. За повече, вижте тези съвети за маратон стартовата линия .

6 - Вземете всички ваши дни в състезанието готови неща

Не искате да се разхождате в деня преди маратона, за да опитате да намерите любимия си спортен гел или повече BodyGlide. Разгледайте този пакет с всичко, което ще ви е необходим за вашия маратон и ще получите всичко заедно поне няколко дни преди състезанието. Чувството за подготовка ще намали безпокойството ви за състезанието, което ще ви помогне да спасите по-добре.

7 - Направете мантра готов

В някакъв момент ще бъде трудно и ще трябва да сте подготвени. Имайте предвид няколко фрази, които ще можете да продължите да повтаряте, за да преминете през грубите кръпки. Уверете се, че фразата ви не съдържа отрицателна дума. Например, опитайте се да не кажете: "Не спирайте", защото може просто да чуете думата "стоп". Вместо това кажете нещо като: "Продължавайте да бягате силно". Вижте тези списъци с текущи мантри, които се занимават с тези съвети за маратони за някои съвети.

8 - Помислете за вашия край

Представете си как искате да позирате за снимката, докато вървите през финала. Представете си какво ще мислите, като доброволец, който поставя вашият медал за състезание около врата ви. Този вид визуализация ще ви помогне да се чувствате по-малко разтревожени и по-развълнувани от вашата раса.

9 - Бъдете готови за пост-раса

Възстановяването на маратона започва от момента, в който преминете финалната линия. Уверете се, че сте се подготвили предварително за това как ще се чувствате след расата. Температурата на тялото ви ще започне да пада, веднага щом свършите, така че сложете малко топло, удобно в поставената чанта или някой да ви посрещне на финалната линия с дрехи. Краката ви може да са твърде възпалени и уморени, за да се приберат вкъщи или да се върнат в хотела, затова направете планове как ще се върнете, след като приключите.