Honeybush чай Ползи и странични ефекти

Чаят Honeybush е южноафрикански билков чай, произведен от листата на растението за пчелен мед. Тя се отглежда в Източния нос на Южна Африка и е тясно свързана с чай роойбос (известен също като червен Буш чай), който идва от Западния нос на Южна Африка. Цветята на храсталака имат медообразна миризма, която дава на растението и чая сладкото си име.

Какво е чаша Honeybush?

Honeybush (Cyclopia intermedia) е храст с дървесни стъбла, които произвеждат трилистни (три части) листа и ярки жълти цветя. Убиецът в Южна Африка се интересува от медицинските предимства на чая от пчелен мед в продължение на стотици години.

Ферментирали листа и стъбла от храсталака се използват за приготвяне на чай от мед.

Пиещите чай описват вкуса на медуза като цветен, леко печен и подобен на мед. Въпреки че често се сравнява с чай роойбос, пчелното мляко обикновено е по-сладко и по-пълно. Някои казват, че вкусът е "по-малко лечебен" от чай роойбос. Вкусът на пчелен восък, който се приготвя вкъщи, ще зависи от начина ви на пивоварство и от конкретните чаени листа, които купувате.

Как да направите чай Honeybush

Чашите за чай Honeybush могат да бъдат намерени в много магазини за хранителни стоки, магазини за чай и онлайн. Ако купувате чували за чай от пчелна пита, просто следвайте инструкциите на опаковката, за да се подготвите.

Можете също така да купите насипни листа от чай от мед и да ги стривате у дома, за да направите напитката топла или студена.

Как да направите чай Honeybush у дома

За да направите студен чай от мед, следвайте същите инструкции, но изсипете готовия чай във висок стъклен барабан и добавете лед. Можете също така да охладите чай в хладилника, за да се насладите в друг момент.

Въпреки че чайът с пчелен восък вече има сладък вкус, много пиячи на чай добавят малко мед, за да подобрят аромата и потенциалните ползи за здравето. Ароматизираният чай от мед се предлага и в много магазини за чай. Плодово-ароматизираните чайове с пчелен восък (например праскова или кайсия) са популярни.

Има ли Honeybush чай съдържат кофеин?

Чаят Honeybush е билков чай, а не чай в традиционния смисъл. Това означава, че не е направено от листата на растението Camellia sinensis , като черен чай или зелен чай. Произвежда се само част от растението за пчелен восък, което не съдържа кофеин. Поради това чаят от пчелна пита е напълно без кофеин.

Honeybush чай ползи за здравето

Има много слухове за здравето на чая с пчелен восък. Най-често билковата напитка се приписва с успокояваща кашлица.

Honeybush съдържа отхрачващо средство, което може да ви помогне да изчистите гърлото си, когато сте болни, за да облекчите кашлицата.

Другите съобщавани ползи за чай от мед са:

За съжаление, човешки проучвания липсват, за да подкрепят тези твърдения. Но изследователите разследват ползите за здравето от пчелен восък с изследвания на животни и in vitro.

Honeybush чай странични ефекти

Няма значителни нежелани реакции, съобщени за чай с пчелен восък. Въпреки това, преди да вземете някакъв билков тоник или да използвате някакво билково лечение, винаги е умно да се консултирате с лекаря си, за да сте сигурни, че той не пречи на настоящите Ви лекарства или лечение на медицинско състояние.

> Източници:

> Mckay DL, Blumberg JB. Преглед на биоактивността на южноафриканските билкови чайове: rooibos (Aspalathus linearis) и honeybush (Cyclopia intermedia). Phytother Res. 2007; 21 (1): 1-16. https://doi.org/10.1002/ptr.1992

> Sissing L, Marnewick J, De kock М, Swanevelder S, Joubert E, Gelderblom W. Модулиращи ефекти на ройбос и билкови чайове от пчелен восък върху развитието на езофагеални папиломи при плъхове. Nutr Cancer. 2011; 63 (4): 600-10. doi: 10.1080 / 01635581.2011.539313.

> Visagie A, Kasonga A, Deepak V, et al. Търговски Honeybush (Cyclopia spp.) Чайният екстракт инхибира образуването на остеокласта и костната резорбция в RAW264.7 миши макрофаги - едно in vitro изследване. Int J Environ Res Обществено здраве. 2015; 12 (11): 13779-93. doi: 10.3390 / ijerph121113779