Как да се предпазим и лекуваме черни нокти от небето

Това е обичайно за бегачите, особено тези, които се обучават за състезания на дълги разстояния, за да получат черни или наранени нокти на краката. Някои бегачи на дълги разстояния дори обмислят да получат черен нокът на краката си или да изгубят нокът на краката си. Но, както и други заболявания, може да се избегне появата на черни нокти на краката. Ето съвети за предотвратяване и лечение на тях.

Симптомите на черни нокти на краката

Първо, ноктите на нокътя изглеждат почернели и са болезнени.

Черният цвят е кръвта под нокътя (от блистера), която изсъхва. Ноктите обикновено падат, когато нов нокът в крайна сметка расте. Ходовете, които тренират за маратон или правят много спускане, са най-вероятните кандидати за черни нокти на краката, защото пръстите им непрекъснато се търкат в предната част на обувките си. Също така има по-голяма вероятност да получите черни нокти на краката, ако тичате на дълги разстояния в по-топло време, защото краката ви набъбват повече, когато е горещо.

Причината за черни нокти на ноктите

Черните нокти на краката са причинени от постоянно удряне или триене на петите от предната част на обувката. Под кръста се образува кръвен блистер и блистерът не може да диша, така че отнема много повече време да се лекува.

Предотвратяване на черни нокти на ноктите

За да предотвратите появата на черни нокти на краката, уверете се, че носите правилния размер на обувката (най-малко 1/2 размер, по-голям от размера на улицата, трябва да имате достатъчно място в кутията).

Трябва да разполагате с едно миниатюрно разстояние между най-дългия пръст и края на обувката. Купете нови обувки за бягане в края на деня, когато краката ви са най-подути. Нарежете редовно ноктите на краката и дръжте краката си сухи за възможно най-дълго време по време на дългите ви разходки. Понякога дългият нокът на нокътя може да удари предната част на обувката и да доведе до кървене под нокътя.

Не забравяйте да носите добри чорапи , не памучни. Закопчайте обувките си по-плътно по фронта, ако правите много спускане.

Въпреки че черни нокти на краката често се случват, когато тренирате при топло време (когато краката ви набъбват), трябва да сте внимателни, когато бягате в студено време. Ако носите плътни чорапи или две чифта чорапи, за да останете топло, обувките ви може да се окажат прекалено стегнати, като ви излагат повече на риск за черни нокти на краката.

Лечение на ноктите на ноктите

След като имате черен нокът на краката, най-добре е да го оставите сам, стига болката да се управлява. Болката обикновено е най-лошата в първия ден и след това намалява всеки ден след това. Ако това е изключително болезнено, лекарят може да сложи дупка в нокътя, за да облекчи натиска.

Повредената част на ноктите постепенно се избутва и нов нокът ще го замести. Не се опитвайте да насилвате стария гвоздей - в крайна сметка той ще се разхлаби и ще падне сам, след като нокътът расте. Ако сте притеснени от това как ще изглеждат ноктите на ноктите, добре е да поставите лак за ноктите черен нокът на нокътя и на новия нокът, който влиза.

Ако във всеки един момент забележите зачервяване и инфекция или болката се влоши, приемете го от медицински специалист.

Вижте също: