Как да използвате елиптичния треньор

Елиптичният треньор се превърна в една от най-популярните съоръжения в здравните клубове и в някои домашни зали. Този елемент съчетава движенията на стълбищни стъпала, велосипеди и машини за ски бягане. Уникалният дизайн на краката ви се движи в овална (елиптична) шарка, докато ръцете ви се движат дръжки напред-назад за цялостно тренировка на тялото.

Тази машина с нисък удар е лека за ставите, особено за коленете и е доста лесна за използване.

Добра елиптична техника

Винаги започвайте тренировката си с постепенно загряване . За елипсовидните, можете да направите няколко минути на ходене, работещи с бързи темпове. Или можете да започнете да използвате елиптичната система с много лек интензитет за първите няколко минути.

Поискайте ориентация от обучител при първия опит на машината. Имайте предвид, че всички машини са малко по-различни и ако не сте удобни с контролите, е полезно да получите някои съвети, преди да започнете.

Може да изглежда глупаво, но отделете малко време, за да прочетете инструкциите на предната конзола на машината. Инструкциите дават прости указания стъпка по стъпка за използването на тази конкретна машина.

Отидете на машината към конзолата. Обикновено нищо няма да се случи, докато не стартирате педала и не включите машината.

За да включите монитора, стартирайте педала с натискане на педалите в движение напред с краката си и натиснете и дръпнете дръжките равномерно.

Следвайте инструкциите на дисплея, за да изберете една от предварително зададените програми или просто изберете ръчно и задайте своя тренировка.

Препоръчва се педалирането при движение напред, защото е по-лесно да се балансира, да симулира реални движения и не е толкова трудно за коленете, колкото за педалите назад.

Можете да увеличите или намалите съпротивлението на педалите по време на тренировката, като натиснете стрелките нагоре и надолу.

Повечето елиптични обучители имат функция за сърдечен монитор в дръжките, които можете да използвате, за да прецените интензивността на тренировката .

Стойте изправено на машината и не се навеждайте напред или назад. Трябва да можете да балансирате, без да наклонявате ръкохватките за поддръжка. Избягвайте захващане на ръкохватките твърде плътно. Погледни право напред.

Ако в който и да е момент по време на тренировката си започнете да се чувствате слаби или да усетите болка, забавете или спрете напълно.

Преди да отстъпите от елиптичния, уверете се, че то е спряло напълно.

Съвети