Без съдържание на глутен зърнени култури: високо съдържание на фибри, овкусени с плодове

Има много зърнени храни без глутен за закуска (и вечеря)

Основните производители на зърнени култури обединяват специализирани и здравни компании в предлагането на все по-широки селекции от студени зърнени храни без глутен и без глутен гранула. Вече е възможно да се открият зърнени храни без глутен в почти всеки хранителен магазин, както и в магазините за натурални храни.

Ако се насладите на купа от зърнени храни за закуска или за закуска, можете да избирате между зърнени култури с високо съдържание на фибри, зърнени храни с добавени плодове и зърнени храни, които ще угодят на някой със сладък зъб. Съществуват достатъчно сортове, които лесно можете да поддържате хубава селекция от готови зърнени храни без глутен.

Тези зърнени храни със сигурност ще бъдат подходящи както за възрастни, така и за деца. Съществуват обаче и много други зърнени храни без глутен на пазара.

1 - Хлебопекарна на основната глутен без гранула

Йордания Сименс / Гети изображения

Bakery on Main предлага сертифицирана глутанова гранула без глутен и гранула без глутен. Имайте предвид, че някои сортове съдържат овес, така че ако сте чувствителни към avenin, протеина в овес, който е близък до глутен, трябва да се отървете от тях.

Гранулираните зърнени култури на царевицата и ориза включват: картофено бадемово дърво, кашкавал от червена боровинка с портокалов вкус, екстремни ядки и плодове, тропически ядки от банан и орех стафиди ябълка. Неговите породи органични Чести Грандо зърнени култури, които са базирани на овесени ядки, включват боровинков лен. Органичните овесени ядки и щастието овесени ядки включват: бадеми и ванилия, бадемови ядки от бадеми и орехови банани. Има и овесено брашно с древен зърно в пет вкуса: Apple Pie, Blueberry Scone, Maple Multigrain, ягодов сладкиш и традиционен.

Всички продукти за хлебопроизводство на основни продукти са сертифицирани от организацията за сертифициране без глутен (GFCO), която включва по-малко от 10 милионни части глутен и са приготвени в специално предназначено за глутен място.

2 - Боулдър Гранула

Боулдър Гранула Ви приканва да "освободите вътрешния си хипи" и разполагате с боядисан автобус на Фолксваген, който се движи по екрана. Фирмата предлага сертифицирана без глутен гранула в четири вкуса: оригинален, ванилов пекан, червена боровинка и шоколадов парченца. Гранулите са също органични, не-ГМО и вегани.

Те съдържат овес, който не съдържа глутен, така че е ясно, ако сте открили, че сте чувствителни към овес. Гранулата е сертифицирана от ГФКО, която тества до 10 части на милион глутен.

3 - Chex Cereals

Повечето Chex зърнени храни сега идват без глутен, правейки Chex (продукт на General Mills) една от най-популярните опции за студени зърнени храни без глутен.

General Mills прави шоколад, ванилия, канела, плодове и овесени ядки, царевица, орехова черупка и ориз с чесън без глутен, въпреки че докладите от читателите показват, че не всички магазини носят всички вкусове. Зърнените храни са тествани, за да съдържат по-малко от 20 части на милион глутен, но някои хора, които са особено чувствителни към следи от глутен, са съобщили за реакции към тях.

Обърнете внимание, че вкусът Fruit & Oats съдържа овес. Не всеки, който има чувствителност към целиакия или към глутен, може да обработва овес .

Уверете се, че когато купувате Chex, че купувате кутия с етикета "Глутен-свободен" от лявата страна, тъй като General Mills също прави един аромат - пшеница - това определено не е без глутен.

4 - плодови камъчета и какаови камъчета

"Post Foods" спечели куду от тези с чувствителност към цьолиакия и не-целулиатен глутен, когато обяви, че е направила популярните плодови камъчета и какаови камъчета зърнени храни без глутен (до 20 части на милион).

Компанията също така каза, че реагира на опасения за здравето, като намали съдържанието на захар в зърнените култури до 9 грама на порция.

Макар че повечето хора мислят за зърнените храни за чайници като детски продукт, познавам много възрастни, които ги харесват. Без глутен потребителите могат да открият плодови камъни и какаови камъни в повечето супермаркети.

5 - Зърнени култури на природата

Специализираният производител на здравословни храни Nature Path прави голямо разнообразие от безглутенови студени зърнени храни, включително подсладени от плодови сокове и с високо съдържание на фибри.

Потребителите без глутен могат да избират между Crunch Maple Sunrise, Crunchy Vanilla Sunrise, Целият О Зърнени храни, Кристална Оризова Зърна, Плодови сокове-подсладени царевични люспи, Хвойна лют червен пипер и Меса Sunrise Flakes.

Птиците от природата са сертифицирани от Службата за сертифициране без глутен , която изисква продуктите да съдържат по-малко от 20 части на милион глутен. Пътят на природата също прави линия от органични зърнени храни без глутен под наименованието EnviroKidz, включително Gorilla Munch, Koala Crisp, Leapin 'Lemurs, Amazon Frosted Flakes и Panda Puffs. И накрая, компанията предлага линия от Qi'a Superflakes и Superfoods, включително: Cocoa Coconut, Coconut Chia, Honey Chia, плюс chia, елда и конопени смеси в три вкуса.

Nature Path е сертифициран от GFCO без глутен, така че неговите продукти без глутен трябва да съдържат по-малко от 10 части на милион глутен. По-големите супермаркети обикновено носят някакъв продукт на "Пътя на природата" в секциите си за здравословни храни (или понякога в основните си зърнени пътеки). Друга възможност е да ги намерите онлайн.

6 - Гранула без глутен на търговеца Джо

Trader Joe's предлага две глутанови зърнени култури без глутен - гранула от ядки от червена боровинка и гранула с наситен плод. Нито съдържайте овес; и двете са базирани на царевично брашно и оризово брашно и трици. И двете зърнени храни на Trader Joe без глутен са без млечни продукти и всяка от тях съдържа около 3 грама влакно на порция от половин чаша. Тези гранули се тестват, за да съдържат по-малко от 20 части на милион глутен.

7 - Гранула без глутен на Уди

Udu's Gluten-Free прави четири вкуса на без глутен гранула, включително Original, Cranberry, Au Naturel и Vanilla. Всички те съдържат сертифициран овес без глутен. Гранулите на Udi също са сертифицирани от GFCO и тествани, за да се уверят, че включват по-малко от 10 части на милион глутен.

Внимавайте да не вземете чантата на Uti's Artisan Granola по погрешка - продуктите идват в различни опаковки, но със същите вкусове (плюс два допълнителни вкуса), а Granollas Artisan са само пшеничени, без глутен.

8 - Cheerios

Cheerios е изброен последно в този списък на безглутенови студени зърнени храни по някаква причина.

Много хора в общността, свободна от глутен, се развеселиха, когато генерал Милс пусна Cheerios без глутен. Въпреки това, тези оживения скоро се обърнаха към дразнене, когато много хора откриха, че глутеновият Cheerios ги е заболял.

Компанията в крайна сметка призна, че е допуснала грешка с пшеничното брашно в една от своите съоръжения, което е заразяващо кутиите на Cheerios. След този инцидент, генерал Милс отново се ангажира да прави безопасни безглутенови продукти. Въпреки това компанията загуби много доверие.

Понастоящем специалистите по целиакия не препоръчват на всеки, който има чувствителност към целиакия или не-целулиатен глутен, да консумира Cheerios без глутен. Ако обаче искате да ги обмислите, първо трябва да отговорите на тези пет въпроса:

1) Можете ли да ядете овне без глутен? Cheerios - включително сортовете Cheerios без глутен - съдържат овес. Всъщност овесът е основната съставка. Тези, които не могат да ядат овес, не трябва да опитат Cheerios.

2) Колко чувствителна можете да проследите глутена? Генерал Милс не използва овес, който не съдържа глутен, за да направи неговата без глутен Cheerios (там просто няма достатъчно глутен без овес, за да отговори на търсенето). Вместо това, компанията е разработила процес, който подрежда и премества суровите зърна, за да премахне всичко, което не е овес, особено пшеница, ечемик и ръж.

Проблемът е, че този процес не е съвършен - неизбежно, някои части от глутенови зърна ще преминат през процеса на сортиране и ще бъдат изпечени в завършен Cheerios. Някои кутии ще бъдат по-добри от други. Но ако имате склонност да реагирате на по-ниски нива на глутен, трябва да се отклоните от глутен без Cheerios.

3) Прекаляваш ли с овеса? Дори и ако нямате проблем да ядете овес, е възможно да прекалявате - експертите съветват да се започне бавно (да се яде само супена лъжица или две) и в крайна сметка да се консумират не повече от около 50 грама овес на ден. Това са две чаши Cheerios.

4) Как реагирате на влакното? Някои хора, които съобщават за реакции към Cheerios, биха могли да реагират вместо да увеличат нивото на фибри в диетата си.

Ние всички се нуждаем от влакна, и разбира се, много от нас не получават достатъчно. Обикновеният Cheerios съдържа около 3 грама фибри на една чаша, така че е напълно възможно някой, чието хранене е бил лишено от фибри, да изпита някакви чревни проблеми, когато добави в купа или две от Cheerios.

5) Купувате ли правилния вид Cheerios? Ако това е вашият проблем с Cheerios, това е най-лесният за решаване: с цялата публичност и хипноти, създадени върху глутен без Cheerios, е лесно да се заслепете факта, че не всички Cheerios вкусове се считат за без глутен . Уверете се, че в долния десен ъгъл гледате кутия, изчистена с етикет "без глутен".

Словото от

Въз основа на този списък е очевидно, че не е нужно да се отказвате от храненето на зърнени храни, ако сте диагностицирани с целиакия или чувствителността към глутен. Само не забравяйте да внимавате, ако опитате овес за първи път след поставянето на диагнозата и може би да се придържате към сертифициран продукт, който не съдържа глутен, ако се чувствате особено чувствителни към следи от глутен. После си вземи купа и лъжица и вкарай!

Източник:

Фондация "Целия болест". Какво трябва да ям? Информационен лист.

9 - Слово от

Въз основа на този списък е очевидно, че не е нужно да се отказвате от храненето на зърнени храни, ако сте диагностицирани с целиакия или чувствителността към глутен. Само не забравяйте да внимавате, ако опитате овес за първи път след поставянето на диагнозата и може би да се придържате към сертифициран продукт, който не съдържа глутен, ако се чувствате особено чувствителни към следи от глутен. После си вземи купа и лъжица и вкарай!

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.