Какво да носите за гореща йога

Дрехи и екипировка, които да ви предпазят от потта

В гореща йога , включително Бикарм, залата за тренировка се нагрява, обикновено до 95 до 100 F , затопляне на тялото, за да се улесни потенето и да се увеличи гъвкавостта . Но само защото стаята е гореща, не означава, че да се приближавате възможно най-близо до голото е най-добрият избор. Хустън учител по йога и собственик на студио Дарла Магей споделя някои внимателно подбрани опции за облекло и оборудване, които ще ви предпазят от затъмнение в хлъзгава, сладка бъркотия.

Най-добрите й варианти ще ви позволят да практикувате гореща йога в комфорт и стил.

Най-горещите йога панталони

Макар да изглежда, че бихте искали да носите възможно най -малките къси панталони , Magee установява, че здравият capris е по-добър избор, защото изпотяване по шорти прави краката ви прекалено хлъзгави, което затруднява престоя в равновесие като врана . Lululemon's Wunder Under crops са любимите на Magee. Докато тези панталони са скъпи, Magee има основателна причина да мисли, че получавате стойността на парите си.

"Много по-евтини йога панталони стават почти прозрачни, когато студентът се навежда напред", казва Магей. "Също така се уверете, че купувате панталони, които са достатъчно големи за вас.Ако трябва да опънете прекалено много, за да го включите и след това да го опънете отново напред, внезапно носите прозорец вместо панталон . "

За да избегнете това, Magee предлага да направите широк крака напред завой пред огледалото в съблекалнята, когато се опитвате да използвате йога панталони, за да сте сигурни, че няма да дадете на учителя и съучениците си случайно шоу.

По същата причина Magee твърдо предлага да носите бельо по ваш избор в клас.

Най-горещите йога върхове

Върховият монтаж на танка или спортен сутиен е най-добрият избор. Избягвайте огромни тениски, които могат да паднат по време на поза, като куче, насочено надолу . Едностотин процента памучни върхове също не са идеални, тъй като те поглъщат пот и стават тежки.

Magee препоръчва да се търсят вълнени атлетични платове, които да ви помогнат да се чувствате сушилня.

Най-горещата йога мат и реплики

Magee харесва Manduka's Black Mat PRO за дълготрайност, дебелина и сцепление (дори когато е мокро). Ако тя се нуждае от малко допълнително сцепление в пози, като надолу с лице към куче или триъгълник позира , тя използва Мадука eQua мат кърпа. За блокове Magee постигна добри резултати с Hugger Mugger. "Те изглеждат достатъчно плътни, за да не поглъщат потта и да се хигиенизират добре с масло от чаено дърво и вода", казва тя.

Прически за гореща йога

Ако имате дълга коса, най-добрият избор е свободната опашка или плитка , тъй като те ви позволяват да направите пълен набор от пози, без да се налага да коригирате косата си. Ще се потеете, затова не пристигайте с прическа, която искате да запазите хубаво, съветва Магей. Ако сте тежък пуловер, лента или лента за глава може да ви помогне да запазите потта от очите.

Горещи йога облекло за мъже

Докато Magee намира ризи като опция за студенти от мъжки пол, тя има някои съвети за най-добрия тип панталони, поне от гледна точка на учителя. Мъжките къси панталони и панталони трябва да пасват близо до тялото и да се възползват от тези добри стари тъкани. Ако мъжете изберат да носят шорти, те трябва да носят компресионна дреха отдолу, за да осигурят пълно покритие.

Що се отнася до известния костюм на горещия йога гуру Бикрам Чудхури? "Или бански?" казва Маге, "Просто не."