Как да направите Pose на ухото - Karnapidasana

В съвременните часове по йога често се говори за това как да се включат философските 8 крайници на йога във вашата асана практика и вашия живот. Karnapidasana е рядка йога, която буквално прави това, илюстриращо принципа на pratyahara. Пратяхара е описан като оттегляне на сетивата, което означава спиране на външни стимули, така че да можете да обърнете вниманието си навътре.

Способността да правите това психически се практикува, но можете да видите в какво може да се почувствате в тази поза, ако използвате коленете си срещу ушите си, за да се откъснете от звуците около вас. За да продължите изследването си, затворете очите си и се съсредоточете изключително върху дъха си за краткото време, в което сте в тази поза. Помнете това чувство и се опитайте да се върнете към него във вашата медитационна практика по време или извън класа.

инструкции

  1. Започнете в порей позира с раменете, скрити под. Ръцете ви могат да бъдат равни на пода или преплетени зад гърба ви.
  2. Наведете коленете си и ги донесете на пода от двете страни на главата си.
  3. Оставете върховете на краката си на пода.
  4. Оставете коленете да упражняват леко натиск върху ушите, като временно прекъсват разсейването на звука.
  5. Вземете поне пет вдишания, преди да освободите ръцете си и бавно да извадите прешлена от гръбначния стълб.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали

Друг начин да се измъкнем от тази поза е да си върнем астангга стил на гърба (chakrasana). Освободете ръцете от задната част на гърба си, огънете лактите и подкарайте дланите на ръцете си под раменете си, сякаш се готвехте да правите колело .

Увийте пръстите си под ръцете и натискайте в дланите си, за да изправите ръцете си, докато въртите обратна ролка на кучето, насочено надолу .