Замразена рецепта за десерт от градинска капучино

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 73

Мазнини - 1гр

Въглехидрати - 16гр

Протеин - 1g

Общо време 10 мин
Подгответе 10 минути , гответе 0 мин
Сервирания 5 (по 3/4 чаша всяка)

Гранитата е ръчно изработен италиански замразен десерт с плътен текстура. Този десерт е лек и освежаващ в горещ ден и ще се хареса на всички вас, любители на кафе, там. Млякото, което не съдържа лактоза, го прави подходящ за диета с ниско съдържание на FODMAP. Това е много лесно и изисква малко ръце на време, но планирайте напред, тъй като отнема няколко часа, за да се замразят правилно.

Съставки

подготовка

  1. Тъй като вкусовете се заглушават при ледено студено, направете силно силно кафе, като използвате предпочитания метод за варене. Изчистете плоско пространство във фризера. Долният и задният рафт са най-студени. Имате 9-инчов кръг или 8 х 8 х 2-инчов тиган на ръка, за предпочитане метал. Може да се използва стъкло или керамика, но ще замръзне много по-бавно.
  2. Поставете какао на прах в средна купа. Докато кафето все още е много горещо (да го подгрявате, ако вашето е охладено), добавете около 1/4 чаша кафе на какао на прах и разбъркайте, за да направите гладка гъста каша, която е малко по-дебела от тежкия крем.
  1. Добавете още ½ чаша кафе и разбъркайте, докато смесите. Разбъркайте останалото кафе.
  2. Добавете захар и разбъркайте, докато се разтвори. Разбъркайте в канела, ванилия и мляко. Изсипете в тавата и оставете сместа да се охлади до стайна температура. Разбъркайте отново течността, тъй като какаото може да се е установило до дъното и да се постави плоски във фризера.
  3. След 1 до 2 часа сместа ще започне да се замъглява по ръбовете (времето за това ще варира в зависимост от температурата на фризера ви и вида на тигана). Използвайте вилица, като зъбите се извиват надолу, за да изстържете ледените кристали от кантовете и ъглите до центъра. Смесете, за да преразпределяте лед и течност, разчупвайки по-големите парчета.
  4. Повторете остъргването, разбиването на леда и смесването на всеки 1 до 2 часа. Сместа ще стане мрачна. Продължете, докато не остане течност, а кашата замръзна твърда. След като е напълно замразен, върнете вилицата над сместа и отново я изстържете (използвайте малко лактичка!), За да създадете тънки люспести кристали.

Варианти и замествания на съставките

Заменете ¼ чаена лъжичка бадемов екстракт за ванилия или използвайте комбинация от двете.

Съвети за готвене и сервиране

Добавянето на какао в гореща течност "цъфти" какаото, което прави своя аромат по-сложен и виден.

За хубава презентация, сервирайте във вино или в мартини очила, гарнирани с купичка сметана и чаена лъжичка обръснат шоколад.

Ако сте чувствителни към кофеина, използвайте кафе без кафе, за да можете да се насладите на вечеря, без да се държите будни! Като алтернатива, използвайте кофеин за кафе следобед.

При горещо време хладните купи за сервиране или чашите за вино в продължение на 20 до 30 минути, преди да служат за забавяне на топенето. Гранитата ще остане в продължение на няколко седмици, замразена в херметически затворен контейнер. Непосредствено преди сервиране, ако е необходимо, повторно нанесейте границата.