Трябва ли да отслабвате, за да спасите брака си?

Какво да направите, когато вашият съпруг иска да отслабнете

Тялото ви се е променило, откакто се оженихте? Или може би сте жена, която е разочарована, че съпругът ви е излязъл от форма. Разумно ли е да помолите съпруга си да отслабне? В повечето случаи експертите са съгласни, че никога не трябва да губите тегло за някой друг. Но когато вашият съпруг или съпруга ви помоли да отслабнете, може да има повече по линията, която да разгледате.

Ако жена ви отслабва за брак?

Има общоприето убеждение, че никога не трябва да губите тегло (или да правите физическа промяна), за да накарате другите да се радват. Но този прост отговор може да не разказва цялата история в случай на ангажираност. Съпрузите и съпругите често правят промени заради брака си.

Например, увеличаването на теглото на жена ви може да означава, че прекарвате по-малко време заедно или се чувствате по-малко свързани. Например, ако двама души изградиха връзка около участие в физически дейности и съпругът или съпругата вече не могат да участват, качеството на връзката може да пострада. В този случай и двата партньора могат да изберат да намерят друга свързваща дейност или партньорът с наднормено тегло да избере да отреже.

Може да сте загрижени и за медицинското здраве на съпруга или съпругата си. Добре планираният съпруг може да поиска от партньора си да отслабне просто поради притеснението за дълголетието и благополучието.

Ако съпругът е готов да отслабне, това може да е възможност и за двамата партньори да приемат нови здравословни, физически упражнения и хранителни навици .

Вашият съпруг или жена с наднормено тегло е по-малко атрактивен?

Може да почувствате, че жена ви е станала по-малко привлекателна заради теглото си. Или може би вашият съпруг не изглежда толкова подходящ, колкото и в сватбения си ден.

Така че е разумно да ги помолите да се променят? Може да се изненадате да чуете какво смятат някои експерти.

Д-р Майк Абрамс, упълномощен от клиниката психолог и професор по психология в Нюйоркския университет, казва, че може да е подходящо да отслабнете, когато има значителни различия в размерите на съпрузите.

Д-р Абрамс е автор на книга, наречена "Изкуството и науката за рационално хранене" , която изследва теми за загуба на тегло, включително изображение на тялото и приемане на тялото. Той казва: "Когато един човек става по-тежък, той променя баланса на относителната привлекателност." Относителната привлекателност описва как партньорите чувстват, че се сравняват помежду си по отношение на външния вид. Абрамс казва, че всички отношения се основават на тази мярка до известна степен.

Другата тъжна истина, казва Абрамс, е, че дори когато хората са в ангажирани взаимоотношения, те "се стремят да усъвършенстват". Част от нашата природа е да видим други потенциални приятели и да си представим как ще се справим или ще се сравним с различни кандидати. Абрамс обсъжда как тази трудна истина може да се играе, когато има значителна промяна във външния вид на един партньор.

"Когато промените баланса на привлекателността в дадена връзка, насърчавайте партньора си да потърси тази надстройка по-зловещо и в същото време да намалите собствената си възможност за надстройване".

Разбира се, само защото вашият съпруг или съпруга е с наднормено тегло не означава, че те са непривлекателни, нито оправдава подобряването. Но всяка промяна във външния вид има потенциала да промени начина, по който всеки партньор вижда физическата привлекателност на другия партньор .

Трябва ли да помолите съпруга си да отслабва?

Какво правиш, ако искаш жена ти да отслабне и тя е устойчива? Или какво ще стане, ако сте съпруга и вашият съпруг иска да отслабнете? Абрамс казва, че искането на партньор за отслабване не е по-различно, отколкото да го питаме за всяка друга значима физическа промяна като пиърсинг на тялото или пластична хирургия.

Тя добавя условност към връзката.

В една връзка, условността добавя "косвено" към връзката между партньорите. Например, ако искате партньорът ви да отслабне, за да бъде по-привлекателен, предполагаемото условно твърдение е: Ще ви бъда по-привлечен, ако отслабнете. Този вид изявление, подразбиращо се или не, може да доведе до ненужен натиск върху съпругата с наднормено тегло.

Абрамс предполага, че ако сте съпруга или съпруг с наднормено тегло и не искате да отслабнете, можете да помолите съпруга си да изчака, докато сте готови да направите самата промяна. Той също така предлага да предложите компенсиране.

Офсетов може да включва разследване дали заявката за загуба на тегло наистина е свързана или не с тегло. В някои случаи това може да е нещо различно, като способността ви да участвате в физически дейности. Абрамс предлага да зададете следните въпроси: Дали това не ви ли е наистина недоволно? Има ли други неща, по които можем да работим в отношенията?

Дебел блясък в брак

Когато приятел или познат прави отвратителна забележка за теглото си , това е достатъчно лошо. Но когато тези коментари идват от съпруг, вредните ефекти могат да бъдат опустошителни. Дори когато коментарите са оформени като хумор, забележките за размера на тялото причиняват срам и унижение и никога не са ефективни, за да накарат някой да отслабне. За много жени и мъже употребата на думата "мазнини" е унизителна.

Д-р Абрамс предполага, че и двамата партньори трябва да разгледат гнева и враждебността зад коментарите. Важно е, казва той, да разберете защо има желание да унижиш любим човек. В някои случаи този разговор може да се случи с помощта на съветник или брачен терапевт.

Всички бракове преминават през промени и борби. Ако промяната в размера ви или размерът на вашата съпруга се превърна в източник на една от тези борби, комуникирайте с партньора си и отделете време, за да вземете правилното решение за вас и за вашата връзка. Ако съпругът или съпругата ви изберат да отслабнете , подкрепете го, като правите здравословни промени в дома и в собствения си живот, така че да можете да се преместите в по-здравословен живот заедно.