Средни времена на излекуване за общи спортни наранявания

Изцелението от спортни травми отнема време. За да намалите времето си в кулоарите, незабавно да получите първа помощ за всяко нараняване. Това ще намали времето ви за оздравяване и ще подобри общото ви възстановяване. След като първоначалното възпаление и подуване се контролират, започва лечението.

Въпреки че времето на изцеление варира от човек на човек, спортистите са склонни да имат по-добро кръвоснабдяване и да се лекуват по-бързо от тези с хронични заболявания, пушачи или тези със заседнал начин на живот.

Доброто кръвоснабдяване ускорява лечението чрез преместване на хранителни вещества, кислород и клетки за борба с инфекции в увредената зона.

Имайте предвид, че не можете да насилвате себе си да изцелявате - можете само да си позволите да се лекувате. Почивка, сън, подходящо модифицирани дейности и добро хранене са важни за изцелението. Физиотерапията може да бъде необходима и за лечение на някои наранявания.

Средни времена за изцеление

За човек в разумна форма, без хронично заболяване, в следния списък е представена прогнозата за времето, което може да е необходимо, за да се възстановите от някои обичайни спортни травми.

Фрактури / Счупени кости

Навяхвания и щамове

Други спортни наранявания

Количеството време, необходимо за пълно възстановяване след нараняване, зависи от различни фактори, но е полезно да бъдете търпеливи и да се научите да се справяте с наранявания, докато позволявате на тялото ви да се лекува.

източник

Критерии за връщане към игра; Американското ортопедично дружество за спортна медицина. 2003

Назад към Насоките за спорта, Департамента по рехабилитационни услуги, Функционална прогресия след протокола за нараняване на стреса, Бригамска и женска болница, 2007