Как да си направим по - здравословно фъстъчено масло и желе - сандвич

Прости суапове за по-хранителни и вкусни PB & J

Типичното фъстъчено масло и желеобразния сандвич се състои от няколко парчета бял хляб, голяма фъстък от фъстъчено масло и две или три лъжици желе. Това може би не е най-здравословното нещо на света да яде, но наистина не е толкова лошо. Фъстъчено масло е добър източник на мононенаситени мазнини и минерали. Основните проблеми са общия брой на калориите и липсата на фибри от обикновения старинно рафиниран бял хляб.

Но с няколко суапа можете да се насладите на хранителни PB & J, които няма да развалят вашата диета.

Започнете с по-добър хляб

Всеки сандвич започва с някакъв вид хляб, включително PB & J. Стандартният бял хляб, закупен от магазина, е направен от рафинирано брашно, което означава, че пшеницата е изчистена от триците и кълновете, преди да се превърне в брашно. Хлябът, направен от рафинирано брашно, продължава по-дълго от целия пшеничен хляб и има толкова мека светлина, че толкова много хора обичат. Бял хляб страда от значителна загуба на хранителна стойност поради рафинирането, защото в този процес се отстраняват много добри неща. Въпреки че някои от хранителните вещества се добавят обратно в обогатяването на брашното, то не е толкова добро за вас, колкото хлябът, произведен от пълнозърнести брашна .

Ако мислите за това, за целия бял хляб е, че държи сандвича заедно и наистина няма много свой вкус. Ако сменяте стария си бял хляб за 100% пълнозърнест хляб, ще добавите приятен вкус към вашия сандвич.

Повечето магазини за хранителни стоки носят няколко разновидности пълнозърнест хляб, така че можете да се откажете от обикновен пълнозърнест хляб, вкусен хляб от лимец или да изберете хляб, приготвен с ароматна смес от пълнозърнести храни, включително ечемик и овес. Ако не сте в глутен можете да намерите някои фини дегустации високо фибри хлябове, направени с интересни съставки.

Някои пилета, които хапват, просто не харесват пълнозърнест хляб от какъвто и да е вид, но това не трябва да е проблем, защото можете да купите бял хляб, който все още е пълнозърнест хляб. Целият зърнен бял хляб е направен от вид пшеница, който е по-светъл на цвят и има по-мек вкус и е също толкова здрав, колкото кафявото пълнозърнесто брашно.

Отидете зад фъстъчено масло

След като сте избрали хляба си, е време да разгледате фъстъчено масло. Всичко на всичко, фъстъчено масло е добър здравословен продукт, стига да изберете марка, която няма добавена захар. В края на краищата, фъстъчено масло вече е вкусно, така че не се нуждае от захар. Гладкото или фъстъчено масло от фъстъчено масло има същото съдържание на хранене, така че избирате кой от предпочитаните Ви видове.

Друга възможност е да се използва масло от ядки, направено от ядки, различни от фъстъци, като бадемово масло. Не съществува голяма разлика между двете хранителни думи , но бадемовото масло има приятен вкус, който върви добре с цели зърна. Можете също да намерите кашу или соево масло в повечето магазини за хранителни стоки.

Фъстъчено масло и масло от маслини са питателни, но също така и с високо съдържание на калории, така че ако наблюдавате теглото си, важно е да наблюдавате размера на обслужването. И ако ви е казано да избягвате натрий, идете за марка, която не добавя сол.

Още по-добре, в много магазини можете да смилате своето собствено фъстъчено масло или масло от ядки от насипни ядки. Проверете коридора за храна за тази опция. Няма добавена сол, подсладители или консерванти.

Разменете плодовете, разпределени за желе

Типичният буркан от желета се произвежда от плодов сок, захар и пектин. От гледна точка на храненето, най-вече получавате само калории от добавените захари и няма фибри. Вероятно не вкусва толкова много, освен ако не е направена марка от висок клас.

Каква е по-добра идея? Използвайте намалено захарно конфитюр вместо желе. Изберете здравословна плодова напитка, направена само с плодове и без добавена захар.

Разпространението на плодовете все още е сладко сладко и не добавянето на захар помага да намалите калориите малко и дори да получите някои фибри. Всъщност, с висококачествено разпространение на плодове, вкусвате плодовете, а не захарта.

Можете да пропуснете напълно желето и да добавите пресни или сушени плодове към вашия сандвич. Разбира се, няма да е технически ПБ и J вече, но нарязан банан е вкусно с фъстъчено масло, или можете да нагоре сандвич със стафиди или дори тънки ябълкови филийки.