Дали теорията на заданието е факт или мит?

Има ли тялото ви вътрешен термостат, който регулира мазнините?

Теорията на тестовите точки гласи, че тялото поддържа своето тегло и телесна мастна тъкан с вътрешни регулаторни мерки. Според популярната теория някои хора имат високи стойности, което означава, че имат тенденция да имат естествено по-високо тегло като зададена точка, докато други имат ниска зададена точка и следователно естествено по-ниско телесно тегло.

Определение за теоретична точка

Ако сте се опитали да поддържате загуба на тегло след отслабване, вероятно можете да разберете идеята зад вътрешна зададена точка.

Дефиницията на заданието просто гласи, че вашето тяло ще се бори да поддържа определено тегло, дори ако теглото е твърде високо. Така че, без значение колко трудно се опитвате, не можете да сдържате тегло, след като се придържате към диета и план за упражнения .

Хората, които вярват в теорията на тестовата точка, вярват, че тялото ви има вътрешен термостат, който регулира телесните мазнини. Ако термостатът ви е настроен високо, тогава сте предназначени да носите повече мазнини - дори ако се опитате да го загубите с диета и упражнения . Но ако вашият термостат е нисък, тогава вероятно ще сте постно за живот . Теорията може да попречи на някои хора да направят упражнения или диетични промени, за да отслабнат.

Доказателства, подкрепящи теорията на задачите

Ако вярвате в теорията на зададената точка, може да видите някои доказателства, които я подкрепят.

Дали теорията на теоретичната точка е мит?

Макар да има известно разногласие относно валидността на теорията на зададените точки, изследователите откриват, че има нещо за нея. За щастие, заданието не е същото като съдбата. Според медицинския център на Бет Израел Диаконс в Харвард: "Наследствеността и околната среда, започващи от момента на вашето зачеване, определят вашата задача. В дългосрочен план прекомерната храна и недостатъчното физическо натоварване ще преодолеят естествената тенденция на тялото ви да остане в неговата зададена точка и да доведе до по-висока, по-малко здравословна точка. "

Няма съмнение, че се опитваме да запазим теглото за добро е много трудно. Но има комбинация от фактори, които допринасят за трудността. Те могат да включват вашата социална среда , хранителни навици и генетични или хормонални фактори. Ако се опитвате да останете тънък, най-добре е да пренебрегнете теорията за теоретичната точка и вместо това да работите с Вашия лекар, диетолог и вашата система за подкрепа, за да останете активни, да избирате изящни храни и да поддържате тялото си здраво.

> Източници:

Медицински център "Бет Израел Диаконес". Науката на "Сейнт Пойнт". Web. 2017.

> Карасу, С. Една отправна точка: теглото и концепцията на S et Point. Психология Днес. Февруари 2015 г.

> Müller MJ, Боси-Вестфал А, Heymsfield SB. Има ли доказателства за определена точка, която регулира телесното тегло на човека? F1000 Медицински доклади . 2010; 2: 59.