Лесни начини за по-добро поведение

Има толкова много добри причини да подобрите позата си. Но знаехте ли, че по-добрата поза може да ви помогне да отслабнете? Подобрената стойка само по себе си не води до загуба на тегло, но може да повлияе на факторите, които правят теглото по-трудно или по-лесно. Например:

Така че сте готови да стоите високи и да увеличите вашата програма за отслабване? Има пет лесни начина да подобрите позата си.

1 - Как да научите по-добро поза

Гети изображения Кредит: Westend61

Знаете ли, че можете да научите по-добра поза? Това е един от най-лесните начини да подобрите позата си, за да изглеждате и да се чувствате уверени веднага. Просто се изправете пред огледалото и практикувайте добро изравняване. Ето как да го направите:

Центрирайте тежестта си на двата крака и удължете гръбнака, така че короната на главата ви да се чувства така, сякаш леко се повдига към тавана. Отпуснете врата си така, че носът да е дълъг и елегантен. След това центрирайте брадичката си така, че главата ви да не се удря. Сгънете рамото си назад и надолу, за да се изправите леко и да повдигнете горната част на гърба си. Отделете малко време, за да се отпуснете в подобрената си постурална позиция и да направите корекции, но не се отпуснете!

Ако практикувате добра поза за 3-5 минути всеки ден, ще откриете, че проверявате позата си и правите естествени корекции през целия ден.

2 - Упражнения за по-добро поза

Редовното упражнение ще ви помогне да подобрите обхвата на движение в ставите и да помогнете на мускулите ви да се движат по-ефективно. Упражнението може да ви помогне да достигнете или поддържате здравословно тегло за по-добра поза. Но някои упражнения са особено добри за подобряване на добрата поза.

Класовете по йога обикновено подобряват осведомеността за постура и включват упражнения, които насърчават правилното привеждане в съответствие. Часовете по тай чи са също добри за хора, които искат да подобрят позата си. Но ако не можете да стигнете до групов клас, има и упражнения, които можете да направите у дома, за да се отървете от лоша стойка. Опитайте се да направите само пет минути всеки ден, за да сте по-високи и да се движите по-удобно.

3 - Подобрете позата с по-добра сутиен

Добрият сутиен ще подобри комфорта и подкрепата в горната част на тялото ви. Неправилният сутиен обаче може да окаже голямо влияние върху тялото ви. Според сутиен, експертът Мари Рединг, "Когато сутиенът не е правилният стил за вашия тип тяло, може да страдате от болки в гърба и преждевременно увиснал. Може дори да изглеждате така, сякаш сте сложили няколко килограма".

И така, как намирате правилната сутиен, за да подобрите позата си? Можете да използвате съветите на Мари за монтаж на сутиен или да говорите с специалист по сутиен в местния универсален магазин или бутик за бельо. Можете също така да намерите сутиен, специално разработен за подобряване на позата. BackJoy, например, прави PostureWear Elite Sports Bra. Тази носеща дреха спомага за облекчаване на напрежението, причинено от лошо подравняване и можете да носите сутиен по време на упражнения или развлекателни дейности.

4 - Подобрете поза с техническите инструменти

Ако искате да използвате технологични инструменти и имате смартфон, който често проверявате, помислете за използването на Lumo Lift, за да подобрите позата си. Малкото магнитно устройство е носено на гърдите ви и ви дава лека вибрация или бръмча, когато започнете да се подреждате. Използвайте го с приложение за iPhone или Android, за да видите колко често се подреждате и движите през целия ден.

Lumo Lift работи, докато седите на бюрото си, стои по време на рутинните си дейности или дори докато тренирате. Експертът по ходене Wendy Bumgardner неотдавна прегледа статията и каза, че й харесва да я използва като треньор на позата, но признава, че магнитът не е останал винаги по време на някои упражнения.

Подобен технологичен инструмент, наречен UpRight, измерва стойността на позата и записва данните с приложение за смартфони, но този малък технологичен инструмент се прикрепя към гърба ви с лепило.

5 - Носете стилни обувки за добро поведение

Един от най-важните начини за подобряване на лошата стойка е да носите добри обувки. Това означава, че носете правилния размер, но и правилния вид обувка за правилно изравняване.

Стивън Уайнигър, говорител на BackJoy, както и експерт по поза и създател на упражненията StrongPosture на BodyZone.com. Той казва, че "носенето на грешен размер на обувката ще боли за следобед, но носенето на грешен вид обувки може да доведе до сериозни щети на цялото ви тяло. "Вашите крака и обувки осигуряват основата, за да поддържате цялото си тяло подравнено.Когато една връзка е небалансирана, особено в краката ви, се задейства верижна реакция, която изхвърля други стави от линията, като по този начин поставя ненужно напрежение върху гръбначния стълб, от кръстовище до хълбока.

И така, какви са правилните обувки за добра поза? Има няколко марки, които създават поддържащи обувки за насърчаване на добра поза. И добрата новина е, че те не приличат на ортопедичните обувки на дядо ви! Марки като BackJoy разполагат с пълна гама обувки и обувки за мъже и жени, включващи Natural Gait Line System ™, която ръководи крака, докато вървите, за да поддържате главата, бедрата и краката си балансирани в добра позиция. И обувките на Вионик са друга любима сред пешеходци с добра поза. Техните обувки и ботуши за подкрепа предлагат технологията OrthaHeel, за да подражават краката ви и да стимулират по-добра поза.

6 - По-добро поза, по-здравословен живот

Независимо от метода, който избирате, ще установите, че обръщането на внимание на позата осигурява реални ползи. Ще изглеждате по-добре незабавно, ще се чувствате по-добре през целия ден и по-добрата поза може да ви помогне да отслабнете. Затова вземете пет минути днес и опитайте. Вие нямате какво да губите, освен тези огорчени мускули и няколко упорити паунда.