Дали овърнайт диетата наистина ще работи?

Разберете дали сънът може да ви помогне да загубите до девет лири на седмица

Наистина ли е възможно да отслабнете за една нощ? Ако е така, това е мечтата на Дитер да се сбъдне. Кой не би искал да си легне и да събуди два килограма по-тънка? Според Каролин Аповиан, MD, автор на "Овърнайт диета" , точно това ще се случи, ако купите книгата й и следвате нейния план. Всъщност тя казва, че можете да загубите до девет лири на седмица за плана й.

Но може ли загуба на тегло наистина да бъде толкова просто?

Как действа нощната диета

Според плана за нощна диета , постигането на добър нощен сън може да ограничи гладните хормони и да ви помогне да отслабнете. Всъщност д-р Аповиан казва, че след двучасовия си план за хранене и получаване на пълни 8 часа сън всяка нощ ще постави тялото ви в режим на изгаряне на мазнини, така че да можете да загубите "до 2 паунда за една нощ и до 9 килограма първата седмица и всяка седмица след това. "

Но за да разберете защо тази диета работи, трябва да копаете малко по-надълбоко и да погледнете по-смелите заглавия. В малък печат, ще видите, че планът за загуба на тегло не е просто просто да спи повече. Става въпрос за промяна на това и как ядете.

При Нощната диета ограничавате калориите, като гладувате един ден всяка седмица. В този ден "Power Up" избягвате твърдата храна и пиете само глазури за отслабване . След това на следващите шест "Ден за гориво" вие се придържате към диетата на постно протеини , плодове и зеленчуци.

Не отчитате калории, измервате точки или ограничавате размера на порциите.

Като основна част от плана за хранене се изисква да получите пълно 8-часов сън всяка вечер . Според д-р Аповиан, здравата нощ на спокоен сън ще ограничи гладните хормони, ще ви помогне да се придържате към вашия хранителен план и ще увеличите потенциала си за отслабване.

Сънят насърчава ли Отслабване?

Наистина ли е възможно да отслабнете за една нощ с добър 8-часов сън? Някои изследователи вярват, че получаването на повече сън може да ви помогне да ядете по-малко и да отслабнете . Но учените не са успели да докажат, че получаването на повече сън причинява загуба на тегло.

Изследванията показват, че тялото ни освобождава гладен хормон, наречен грелин, когато нямаме достатъчно сън. Защо става въпрос? Тъй като грелин взаимодейства с частта от мозъка, която регулира глада. Когато това се случи, тялото ви започва да се държи така, сякаш се нуждае от повече храна. Ти огладняваш, стомаха ти започва да мърмори, а може и да спестиш мазнини, за да избегнеш глад.

Много експерти препоръчват на диетите да имат достатъчно сън. Чувството за енергия и добро отдръпване може да помогне за ограничаване на гладните хормони и насърчаване на ежедневното движение, за да изгори повече калории . Но изследователите все още не са потвърдили, че самото сън може да подобри или ускори процеса на отслабване. Така че е важно да сложите съня в перспектива, когато се опитвате да отслабнете.

Ще отслабвате ли в диетата за нощувка?

Тази програма за отслабване може да работи за някои dieters. Но не и без някаква упорита работа. Намаляването на теглото е повече от просто да се постигне добър нощен сън, въпреки че името на тази диета предполага друго.

Ако в момента ядете стандартна диета, която включва повече въглехидрати, мазнини и захар, преминаването към този строг начин на хранене вероятно ще доведе до дефицит на калории . Всъщност, ако следвате този план перфектно, вероятно ще намалите достатъчно калории, за да загубите няколко килограма на седмица . А храни, които ядете, може да са по-здравословни от тези с високо съдържание на захар, по-високи мазнини, които понастоящем консумирате.

Но планът може да е прекалено труден, за да могат много диетолози да се придържат в дългосрочен план. И ако вашето очаквание е да загубите 9 килограма на седмица, може да се разочаровате и да се откажете. Нито една здравословна диета вероятно ще доведе до това количество загуба на мазнини, особено за дълъг период от време.

Експертите обикновено се съгласяват, че разумна скорост на загуба на тегло е 1-2 килограма на седмица.

Така че трябва да опитате Обедната диета ? Това решение зависи от вас. Постигането на добър нощен сън и храненето на диета, пълна със здравословен слаб протеин, плодове и зеленчуци, е интелигентен план. Но не е нужно да купувате книга, за да направите тези промени в живота си. Ще намерите безплатна информация за гладните хормони, заспиване за отслабване и консумиране на повече протеини онлайн.