Опасностите от продължителността в потническото облекло след закрито колоездене

Кожухарски костюми след колоездене, които ще искате да избегнете

Сега, когато лятото е тук, може би се опитвате да удряте топлината, като упражнявате по-често във фитнеса, отколкото в гъстата и влажна външност. Добър ход! Но не се задоволявайте.

Лесно е да попаднете в капана на престоя в изпотени дрехи след закрит клас за колоездене, мислейки, че защото сте в климатизация, ще се охладите бързо или че е добре да изчакате да се изкъпете, докато след като сте изпълнявали поръчки или излязоха за едно студено кафе с приятел.

Лоши идеи!

Изпотяване на гърба да се избягва

Да останеш в дрехите си, напоени с пот, може да доведе до редица лоши махмурлукчета - и ние не броим миризмата на тялото сред тях.

От една страна, има повишен риск от развитие на инфекция с вагинални дрожди, ако сте жена, и това е особено вярно при горещо време. Простата истина е: Дрождите процъфтяват във влажна среда и ако носите найлон или други синтетични тъкани, които държат влага близо до кожата си, вие поставяте вашия нервен регион в риск, като виси в изцапани къси костюми или тренировки. Може да се окажете с гъста инфекция с дрожди, ако не във влагалището, а след това и върху чувствителната вулва.

Или комбинацията от влажност и триене от тесни дрехи за тренировка може да доведе до изтъняване на колана или други кожни дразнения както за мъжете, така и за жените. Опашката обикновено се случва между бедрата, но след пот-фест като коктейли на закрито , това също може да се случи под гърдите, под ръцете ви или в други области, където кожата се среща с кожата.

Охлуването може най-добре да е неудобно и супер болезнено, ако се прояви в топлинен обрив или инфекция.

И ако носите ремък за вътрешно колоездене, той основно създава магистрала за преминаване на бактериите от ануса към влагалището, което може да доведе до инфекция на пикочните пътища (UTI). Вашият най-добър залог е да се отървете от джапанките и да се придържате към неделя, изработена от дишаща тъкан или от памучна обвивка.

След тренировката си, душ и преминете в сухи, сухи дрехи възможно най-скоро. Ако не разполагате с време за душ, кърпата се изсушава от главата до петите и най-малкото се превръща в свежо бельо и къси панталони или панталони.

Ако потта се улови в дрехите ви, тя също може да задръсти порите ви, да предизвика запушвания на акне (ако сте податливи на тях) или бактериална инфекция навсякъде по кожата си, особено ако имате изрязване или износване. Резултатът: Болезнено, сърбящо кожно дразнене или обрив, обезпаразитяване, гъбична инфекция или по-лошо.

Хрътката сред нас

Междувременно, добавяйки обида към мизерията, гъбичките могат да се размножават и да се размножават във всяка от гънките на кожата ви, включително слабините, подмишниците, под гърдите ви и други чувствителни недвижими имоти. Отново, превантивното решение е просто: Променете тези мръсни, влажни дрехи възможно най-бързо. Душ, ако можете; в противен случай се избърсвайте със суха кърпа или кърпа за грижа за кожата, след което я облечете в сухи дрехи.

Храносмилането също така процъфтява в тъмната, влажна среда на обувките ви! Някои хора са по-загрижени за залавянето на крака на спортиста от съблекалнята, отколкото самите го размножават във влажния затвор на обувките си.

Пренебрегването за измиване и сушене на краката ви, включително и между пръстите на краката, след като тренировка за колоездене на закрито може да постави на сцената един яростен случай на крака на спортиста.

Ако нямате време за душ веднага след тренировката, сменете чорапите или издухайте краката си в джапанки, докато не успеете да ударите душ.

Лятото е най-доброто време за краката на атлетите и най-добрата ви защита, според Американския колеж по ортопедия и медицина, е да поддържате краката си чисти и сухи по всяко време.

Последно напомняне

Разхождането в потни дрехи и обувки след тренировка е грешка, която може да се върне, за да ви преследва от главата до петите - така че не го правете!

Дрънкайте веднага - или най-малко дай кърпа и смени дрехите, чорапите и обувките си. Кожата ви ще ви благодари и ще почувствате, че много по-добре се движите през ежедневието или се подготвяте за следващото си пътуване.