Спагети Скуош

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 262

Мазнини - 20 гр

Въглехидрати - 15гр

Протеин - 10 гр

Общо време 120 мин
Подгответе 30 минути , готвяйте 90 минути
Сервирания 4 (по 1 1/4 чаша всяка)

Спагети скуош се превръща в макаронени като нишки, когато готвене, което го прави чудесен заместител на почти всяко ястие паста. Запазете семената, изпечете ги и ги хвърлете в завършените тестени изделия за хубава криза и доза от здрави мононенаситени мазнини.

Отопляемите домати повишават активността на някои антиоксиданти, по-специално съединение, известно като ликопен, което може да играе роля за намаляване на риска от рак и сърдечни заболявания.

Съставки

подготовка

1. За да печете скуош: Загрейте фурната до 400F. Нарежете лист за печене с пергаментна хартия.

2. Внимателно нарязайте на скуош наполовина с остър нож. Изсипете семената и ги отделете.

3. Нарежете изрязаната страна на тиква с чаена лъжичка зехтин. Поставете върху листа за печене нарязаната страна надолу. Печете скуош за 40 минути. Обърнете се и печете още 10 до 15 минути, или докато лесно можете да пробиете вилица през плътта до кората, а юфките са al dente.

Оставете скуошът да се охлади, докато се справите лесно.

4. Използвайте вилица, за да издърпате внимателно пулпата от кората и отделете месото в спираловидни нишки.

5. За да печете семена: обърнете фурната до 300F. Отстранете големите парчета месо от тиква от семките, поставете котлен камък под студена течаща вода и отстранете всяка допълнителна скуош месо. Изсипете почистените семена върху кърпа и подсушете. Поставете семена върху тава за печене и изстийте с чаена лъжичка зехтин и щипка сол. Печете семената в продължение на 20 до 25 минути, като се разбърквате по средата на печенето. Нека се охлади.

6. За да приготвите "спагети" топлина 1 супена лъжица зехтин в голям незалепващ тиган при средно висока температура. Добавете нарязаните домати и накиснете за 3 до 5 минути, докато започне да се омекотява. Добавете чесъна и нахаснете още една минута, докато угасите. Добавете варени спагети с тиган към тенджерата и разбъркайте, докато се нагреят.

7. Свежите спагети и домати с пресен босилек, печени скуош семена и сол и черен пипер на вкус.

Съвети за готвене и сервиране

За забавен обрат при представянето, опитайте се да сервирате "паста", като използвате черупката на тиква като купа. Спестява се и на съдове! Или, опаковайте ги в съдове и ги вземете за обяд. Вкусът е много студен, стайна температура или горещ.

Можете да печете скуош предварително, за да накарате действителната "паста" да готви бързо и лесно хранене.

Най-добре е да съхранявате пресни домати при стайна температура (с други думи, не поставяйте цели пресни домати в хладилника), за да увеличите максимално аромата си. След като доматите са охладени, техният аромат се заглушава и текстурата може да се получи мека. Но вече нарязаните или нарязани домати трябва да се съхраняват в хладилника, за да не се гният.

Сервирайте с леко сварени домати и чесън и поръсете със свеж босилек.