Кокосово мляко Хранене Факти

Кокосови млечни калории и ползи за здравето

Кокосово мляко ли е здраво? Кремообразната течност е популярна съставка в супите, екзотичните напитки и някои здравословни храни. Но ако се опитвате да гледате теглото си или да намалите приема на мазнини , може да искате да обърнете внимание на калориите на какаово мляко и храненето. След това решете дали напитката е подходяща за вас.

Кокосово мляко калории и хранене

Кокосово мляко Хранене Факти
Размер на сервиране 1 супена лъжица (15 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 35
Калории от мазнини 32
Общо мазнини 3.6g 6%
Наситена мазнина 3.2g 16%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0.2g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 2 mg 0%
Калий 39.45 mg 1%
Въглехидрати 0.8g 0%
Диетични фибри 0.3г 1%
Захар 0.5g
Протеин 0.3 g
Витамин А 0% · Витамин С 1%
Калций 0% · Желязо 1%
* Въз основа на диета с 2000 калории

За да разберете храненето на кокосово мляко, важно е да разберете какво е кокосово мляко. Това не е течността, която виждате веднага, когато отворите кокосов орех. Кокосово мляко се създава, когато месото на кокосото се настъргва и натиска. Мастният крем, който се получава, понякога се смесва с вода, за да се създаде кокосово мляко. Подобно на млякото за мляко, кокосовото мляко може да е по-високо в мазнини или по-малко в мазнини в зависимост от това как е смесено.

Калориите от кокосово мляко зависят от разнообразието и марката, които купувате (или правите у дома). Естественото кокосово мляко има по-високо съдържание на мазнини, тъй като не е било смесено с други съставки. Една чаша неподсладено кокосово мляко (кокосов крем) осигурява 560 калории, почти 58 грама мазнини и над 51 грама наситени мазнини.

Но може да не използвате цяла чаша от този вид кокосово мляко. Ако го използвате като крем в кафето си и консумирате само супена лъжица кремообразно препарат, ще консумирате само 35 калории и по-малко от 4 грама мазнини (както е посочено на етикета).

Какво ще кажете за нискокалоричните марки кокосово мляко, които виждате в хранителния магазин? Тези продукти се смесват с вода и други съставки (като захар), за да направят напитката. Silk Original Coconutmilk осигурява 80 калории на чаша, 5 грама мазнини и 4,5 грама наситени мазнини. Тихоокеанско органично кокосово мляко, което не съдържа млечни напитки, е дори по-ниско в мазнини и калории само с 45 калории на чаша, 4 грама мазнини и 4 грама наситени мазнини.

Ползи за здравето на кокосово мляко

Някои диети експерти насърчават ползите за здравето на кокосово мляко. Те казват, че истинското кокосово мляко (не смесено със захар и други съставки), кокосов крем и кокосово масло съдържат високи нива на лауринова киселина - наситена мастна киселина. Някои смятат, че лауриновата киселина може да има положително въздействие върху вашия "добър" HDL холестерол.

Но голям преглед на изследванията не беше в състояние да потвърди това твърдение. Изследователите установяват, че кокосовото масло може да повиши общия и "лошия" LDL холестерол повече от растителните масла, но по-малко от маслото. Те продължиха да казват, че консумирането на някои кокосови продукти изглежда не увеличава шансовете на сърдечни проблеми. Но те също предупредиха, че техните констатации вероятно не са били приложими за типичната западна диета поради нашите хранителни навици и начин на живот.

И така, къде ви оставя това? Големи здравни организации като USDA все пак препоръчват да намалим приема на наситени мазнини. Тъй като кокосовото мляко е много високо в наситените мазнини, може да искате да ограничите приема на кокосово мляко.

Закупуване и съхранение на кокосово мляко

Ще откриете кокосово мляко в различните части на хранителния магазин. Ще откриете някои марки кокосови млечни напитки в млечния коридор до бадемово мляко, соево мляко и други алтернативи на млякото.

Но вие също ще намерите кокосово мляко в кутии в секцията за печене или консервирани плодове.

И така, каква е разликата? Кокосовото мляко в кутиите обикновено е по-дебело, по-кремообразно и често се използва в рецепти. Повечето марки консервирано кокосово мляко са неподсладени. Продуктът в млечния коридор може да е по-тънък, може да има добавени захари или други съставки и често се използва вместо мляко.

Картонените кутии от кокосово мляко трябва да се съхраняват в хладилника според инструкциите на производителя и да се използват по най-добрата дата, която виждате на опаковката. Кокосовото мляко в кутиите може да се съхранява в килера. Но след като се отвори, млякото трябва да се охлади и да се използва в рамките на няколко дни след отварянето.

Повечето производители не препоръчват замразяването на кокосово мляко.

Готвене с кокосово мляко

Кокосово мляко се използва често в храни, които са популярни в Югоизточна Азия. Често се включва в къри сосове, може да се използва за ароматизиране на ориз или на ястия от морски дарове. Кокосовото мляко също е популярна напитка и често се използва като съставка в кремообразните напитки като пина колада.

Ако искате да опитате готвене с кокосово мляко, опитайте една от тези по-здравословни рецепти.