6 неща, които трябва да правите с оризът от карфиол

Вероятно знаете, че оризът от карфиол е невероятен суап за нишестени въглехидрати, но може би не знаете всички творчески начини, по които може да се използва. Ето 6 хитри идеи за включване на ориз от карфиол в живота ви.

Преди да започнете, се запознайте с бърз урок за това как да направите ориз от карфиол! Можете също така да го купите предварително направени и просто готвене до търг.

Сега имате основа за всички вкусни, които идват по пътя ви.

Печете го в касероли

Оризът от карфиол може да се използва навсякъде, където бихте използвали обикновен бял или кафяв ориз, включително бонбони! Класиките за комфортна храна обикновено са опаковани със скорбялни въглехидрати, но не и когато използвате ориз от карфиол. Разменете традиционните зърна и дори макарони за кръстоцветните зеленчуци. Обичам изграждането на печено ястие, като го комбинирам с броколи, нарязани пилешки гърди и смесица от леки сирена.

Сложете го в бурто или в сандвич обвивка на мястото на ориз

Винаги съм мислил, че е малко глупаво да добавите въглехидрати към храна, която вече е увита в въглехидрати. Включването на ориз от карфиол в буржото е идеалното решение: Вие получавате текстура и мек вкус на ориз, но без всички калории. Плюс това, тя върви чудесно с почти всичко. Опитайте в традиционен мексикански бюрито или китайски пилешки бонбони. Какво забавно обръщане на традиционното обяд хранене!

Направи пиле за картофи

Това е добро! Пицистката кора от карфиол е една от най-добрите хапки за здравословно хранене наоколо и е много по-проста, отколкото звучи. Изкарайте оризът от карфиол в кухненски робот и го намажете на трохи. След това я изхвърлете и изсипете колкото е възможно повече влага.

Смесете с белтъчини, леко сирене и подправки; образуват се в кората и се пекат, докато се опеят. Voila! Сега имате перфектното превозно средство за всички любими пици. Сосове, частично поднесена моцарела, пресен босилек, пуешко пеперони - списъкът е безкраен. Това е един от няколкото начини за нисковъглеродно хранене, които да задоволят желанието за пица .

Направете Fried Rice

Факт: Пърженият ориз е вкусно. Също така е вярно: това обикновено е мазна каша, която е претоварена с калории. Но не и когато го направите с карфиол вместо ориз и прескочете цялото го пържене в нещо масло. Просто изпечете малко ориз от карфиол с лук, замразен грах и моркови, чесън, сос Teriyaki и едно докосване на сусамово масло. Сега имате сами една питателна и вкусна оризова печена алтернатива!

Говорейки за китайска храна, оризът от карфиол е най-добрата суап за лепкав бял ориз, когато поръчате китайска храна . И ако поръчате солено ястие, обикновено има много сос, за да отидете наоколо, така че да пропуснете ориза и да се разбърквате в някаква изтънчена карфиол! Храната Ви ще бъде по-пълна и броят на калориите едва ще се увеличи.

Смесете го в бавно приготвена супа

Какво ще кажете за приятна пилешка супа от ориз, за ​​да замените класическия пилешки юфка? Оризът от карфиол напълно изпълва бавно приготвената супа.

Просто го добавете през последните 20 минути време на готвене. Толкова лесно - затова обичам здравословните бавни готварски рецепти .