Продължете да се движите и избягвайте вашето тегло

Тъй като сте заети с празнични пазаруване и партита, седмиците между Деня на благодарността и Нова година могат да бъдат време, когато обучението и плановете за здравословно хранене излязат от прозореца. Но можете да продължите да бягате и да избягвате напълняването по време на ваканционния сезон. Опитайте се да се придържате към някои или към всички тези стратегии.

1 - Изберете състезание.

Брус Лейтли / Фотолибрийна / Гети

Състезанието в календара ви е мотивация да продължите да играете през декември. Независимо дали сте избрали такъв, който е след няколко седмици или няколко месеца, задайте план и се придържайте към него. Проверете active.com или Running в САЩ за събития близо до вас.

Още: Как да намерите местни раси

2 - Не прескачайте закуската.

Ако вечеряте на вечеря, не правете грешката да прескочите закуската. Въпреки че може да мислите, че спестявате калории за по-късно, без да имате здравословна закуска може да доведе до преяждане по-късно през деня.

Още: 5 правила за интелигентно хранене за бегачи

3 - Донеси своето собствено здравословно ястие.

Шансовете са, че повечето ястия на празнични събирания ще бъдат с висок вкус - и калории. Вземете свой собствен здравословен вкус или предястие на партито. Домакинът ще го оцени и вие знаете, че на бюфета ще има поне един сигурен избор.

4 - Яжте малки ястия.

Ако се отправите към вечерно събитие, яжте редовни ястия и закуски на всеки няколко часа до време за парти. Няма да стигнете до партито, готово да атакува предястия. Уверете се, че включвате влакно на всяко хранене, защото ви поддържа по-дълго.

Още: Съвети за контрола на порциите

5 - Имате стратегия за напитки.

Когато в партитата има много висококалорични напитки, дръжте чаша или бутилка вода удобно. Ако наистина искате някой от това яйце или сладко вино, се поглезете с една чаша и го пийте бавно. Освежете вкуса и след това се върнете във водата си.

6 - Поглезете се.

Купете си ранен ваканционен подарък с някои нови подвижни уреди. Нова двойка тихи нокти или уютно руно ще ви помогне да ви мотивираме да се измъкнете за бягство.

Още: Идеи за подаръци

7 - Планирайте вашите писти.

Лесно е да се каже, че ще продължите да се движите редовно по време на ваканционния сезон, но придържането към него изисква стратегия. Планирайте вашите писти като срещи, така че да ги превърнете в приоритет в една трескава седмица. Ако имате планирани писти, е по-вероятно да ги направите.

Още: продължавайте да бягате по време на празниците
Съвети за работа при пребиваване с роднини
Как да избегнете пост-маратон при теглото