Болки в коляното и нараняване в теглото

Долната част на гърба, рамото и коляното са големите три "нараняващи" стави за активни хора. Дори и неактивните неизбежно ще имат леко или сериозно увреждане на една или повече от тези стави през целия си живот. Коляното наранявания, особено на коляното връзки, са изключително често срещани в спортните общности. Коляното наранявания може да доведе до болка, подуване и неподвижност от незначителни до тежки в сила.

За трениращите за тегло и физически активните мъже и жени колянните стави претърпяват широк спектър от напрежения и напрежения. В по-голямата си част, през по-младите години, ставите на коляното ни служат добре. Въпреки това, при спортове с усукващи движения - като футбол, баскетбол, хокей и много други - връзките, които обвързват сложните кости на колянната става, могат да бъдат повредени, често тежко. Освен това, с възрастта ни, нормалното износване може да доведе до остеоартрит на колянните стави. При това състояние, хрущялът, който осигурява омекотяване между костите, се влошава и предизвиква разтърсване на костите, което води до болка и скованост.

Тегло обучение и коляното наранявания

Макар че може да изглежда, че тренировката за тегло може да допринесе за наранявания на коляното, това не е така. Асансьорите като мъртви лифтове и клекове правят високи сили върху колянните стави, но тези сили се прилагат предимно вертикално, а не хоризонтално или ротационно (завъртане).

Коленете се справят с вертикални сили много по-добре от силните ударни хоризонтални и усукващи сили. Въпреки това, наранявания на коляното възникват при тренировки за наднормено тегло и при много високи сили на олимпийското вдигане на тежести , а ако имате съществуващо нараняване на коляното от друга дейност, неподходящи тренировки за тренировки за тренировки могат да го влошат.

Във всяко от травмите на колянната лигавица по-долу увреждането може да варира от навяхване до леко разкъсване или пълна сълза в най-тежките случаи. Ето какво трябва да знаете.

Чести наранявания

Тегло обучение Упражнения, за да се избегне

Ако имате съществуващо нараняване на коляното, посъветвайте се с Вашия лекар или физиотерапевт на първо място. Физическите упражнения, които най-добре могат да бъдат избегнати, са упражненията за изолиране като машината за удължаване на краката и упражненията за навиване на крака , които стоят или стоят на пейка. Освен това, най-често трябва да се избягват тежки товари или дълбоки клекнати.