Калорията се брои за деца

Затлъстяването при децата е достигнало епидемични нива. Експертите смятат, че 17% от децата са с наднормено тегло, а други 14% са с наднормено тегло. Смята се, че две трети от тези деца с наднормено тегло ще станат възрастни с наднормено тегло.

Въпреки че липсата на физическа активност и лоши хранителни навици вероятно допринесоха за това увеличение на затлъстяването, друг голям проблем е, че много деца просто получават твърде много калории, които след това се превръщат в допълнителни мазнини.

Знаеш ли колко калории ти и децата ти трябва всеки ден? Въпреки че обикновено не трябва да броите калории всеки ден, може да бъде полезно да проследите колко калории вашето дете получава от нещата, които той яде и пие в продължение на няколко дни или седмици и след това го сравни с ежедневието на детето ви калорични нужди. Това е особено важно, ако детето ви вече е с наднормено тегло.

Ако установите, че приемът на калории от Вашето дете е много под или над стандартните препоръки, вероятно трябва да поговорите с вашия педиатър и / или регистриран диетолог, за да получите някаква помощ за планиране на по-здравословна диета за вашето дете.

За щастие е лесно да разберете и да изчислите колко калории вашите деца се нуждаят всеки ден.

Извършване на изчисления

Кели Силасте / момент / Гети изображения

Може да се притеснявате, защото детето ви е приятно ядене и мислите, че той не получава достатъчно калории. Или може да се притеснявате, че детето ви яде много и получава твърде много калории. Разбирането на броя на калориите, които детето ви всъщност се нуждае, може да ви помогне да се тревожите малко по-малко. Това също може да ви помогне да избегнете прекомерното хранене на детето си, тъй като много от родителите надценяват колко калории децата им се нуждаят и получават.

За да изчислите колко калории едно дете се нуждае всеки ден, просто трябва да знаете:

Използва тези диаграми, за да изчисли ежедневните ви нужди от калории.

Умерено активни момчета

Очакваните ежедневни нужди от калории за умерено активните момчета включват:

Какво означава да бъде умерено активен? Някои добри дефиниции включват:

Какво се има предвид като умерена физическа активност за деца и предучилищни деца? Тя включва структурирана и неструктурирана физическа активност.

Умерено активни момичета

Очакваните ежедневни нужди от калории за умерено активни момичета включват:

Някои добри примери за умерено активни момичета са тези, които са:

Какво се има предвид като умерена физическа активност за деца и предучилищни деца? Тя включва структурирана и неструктурирана физическа активност.

Момчета, които не са активни

Очакваните ежедневни нужди от калории за момчета, които не са активни включват:

Момчетата, които не са активни, не извършват никаква умерена или енергична физическа активност или дейност извън дейността на ежедневното живеене.

Например, ходенето от колата до входната врата на училището и от клас на класа е само част от физическата активност на средния ден на детето ви. Ако обаче той кара колело на училище, това вероятно ще се счита за активно.

Дали вашето дете е с наднормено тегло или здравословно тегло, насърчавайте го да бъде активен, тъй като това е добър здравословен навик за всички.

Момичета, които не са активни

Изчислените ежедневни нужди от калории за момичета, които не са активни, включват:

Дали вашето дете е с наднормено тегло или здравословно тегло, насърчавайте го да бъде активен, тъй като това е добър здравословен навик за всеки.

> Източници:

> Диетични насоки 2015-2020. USDA.

> Система за наблюдение на поведението при риска за младите хора. CDC.